:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 29. 10:34

Saját márkás okostelefonok jönnek a Telekomnál

Ismét megpróbálkozik a saját márkás okostelefonokkal a Magyar Telekom, mely az anyacég projektjének keretén belül két elérhető árú 5G-s készüléket hoz forgalomba októbertől.

A mobilszolgáltatók saját márkás okostelefonjai hosszú évekkel ezelőtt egyáltalán nem számítottak ritkaságnak sem a hazai, sem a nemzetközi piacon, mostanra azonban a nagy gyártók teljesen kiszorították ezeket a megoldásokat a piacról. A Deutsche Telekom most részben az amerikai sikereket meglovagolva feléleszti a saját márkás szériát - októberben jönnek az 5G-képes T Phone-ok.

A Deutsche Telekom kilenc leányvállalatánál - köztük Magyarországon - megjelenő újdonságok T Phone és T Phone Pro néven kerülnek forgalomba. A középkategóriás okostelefonok a Google bevonásával készültek, jelentős részben az amerikai T-Mobile-nál jelentős sikereket elért "REVVL" termékvonal alapjaira építve.

tphone_5g

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A piacon megszokott termékjelölésnek megfelelően a Pro és az alapmodell elsősorban a készülék méretében tér el egymástól, így a nagyobbik készülék 6,82"-es HD+, míg a kisebbik 6,52"-es HD+ kijelzőpanellel rendelkezik. 

Mindkét változatban ugyanaz a nyolcmagos Mediatek Dimensity 700-as SoC dolgozik, a memóriakiépítés ugyanakkor eltérő, így a Pro modell 6, a sima változat 4 GB rendszermemóriával rendelkezik, 128 és 64 GB flash háttértár mellett.

A két készülék kamerarendszere szintén nagy mértékben egyezik, így mindkét modellnél adott az 50 megapixeles főkamera, egy 2 megapixeles, mélységélesség-szimulációs kamera, illetve egy 2 megapixeles makró - ezeket a Pro modellnél egy 5 megapixeles ultraszéles-látószögű képrögzítő egészíti ki. A készülékekbe 5000 és 4500 mAh kapacitású akkumulátor kerül.

A T Phone 5G 90.200, a T Phone 5G Pro 107.800 forintos listaáron kerül forgalomba a Telekomnál.

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.