Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 15. 12:30

Tévéken is indul a Netflix játékainak tesztje

A Netflix eddig csak mobilplatformon elérhető, saját gyártású játékai fokozatosan válnak elérhetővé más eszközökön, idővel tévéken és PC-n is.

Élesszemű fejlesztők pár hónapja fedeztek fel először arra utaló jeleket a Netflix iOS-es mobilalkalmazásában, hogy a streamingszolgáltatás mobiljátékai hamarosan tévén is megjeleníthetővé válnak, kontrollerként pedig magát az iPhone-t lehetne használni. Nemrég az App Store-ban megjelent a "Netflix Game Controller" nevű applikáció is, ami virtuális gombokkal vezérelhetővé teszi a Netflix tévés appon belül elindított játékokat, így sejteni lehetett, hogy már a hivatalos bejelentés sem várat sokáig magára.

Mike Verdu, a Netflix Games üzletágának alelnöke blogbejegyzésben jelentette be, hogy a streamingszolgáltató első lépésben egyes tévéken és számítógépeken kezdi el tesztelni a játékszoftverek több eszközön való futtatását egy korlátozott béta keretén belül, ami egyelőre a Kanadában és az Egyesült Királyságban élő felhasználókat érinti.

A programot a következő hetekben fokozatosan terjesztik ki PC és Mac platformra, a felhasználók a Netflix.com felületéről játszhatnak majd billentyűzettel és egérrel a támogatott böngészőkben. A tesztidőszak során a Night School Studio által fejlesztett Oxenfree, és a „Molehaw’s Mining Adventure” címeket érhetik el a résztvevők.

netflix_gaming

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A tévés tesztelésben eleinte a Netflix korai partnereinek eszközei vesznek részt (Amazon Fire TV, Google Chromecast, LG, Nvidia Shield, Roku, Samsung Smart TV), idővel pedig még több eszköz lesz támogatott, de a cég egyelőre nem részletezte, melyek.

A streaming platform 2021. novemberében élesítette mobiljáték-szolgáltatását Android és iOS rendszerek alatt, aminek egyelőre nem sikerült túl népszerűvé válnia. A Netflix-előfizetésbe beletartozó, mobilon és táblagépen elérhető Netflix Games meglehetősen szerény kínálatot tud felmutatni, indulásakor mindössze öt cím volt elérhető, amit mostanra sikerült 70-nél többre tornázni. Az Apple Arcade működéséhez hasonlóan a játékok nem tartalmaznak hirdetéseket, további díjakat vagy alkalmazáson belüli vásárlásokat, és nagyrészük valamilyen konkrét sorozathoz fűződik a rajongók további tartalomra való igényének kielégítésére.

Márciusban a cég előrevetítette, hogy az év végéig még 40 további játékot tervez elérhetővé tenni, emellett körülbelül 70 cím áll fejlesztés alatt a partnerek által, ami kiegészíti azt a 16 játékot, amiket a házon belüli játékstúdiók aktívan készítenek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.