Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 8. 09:54

Hamarosan tévén is játszhatók a Netflix játékai

Legalábbis erre utalhat az iPhone-okat kontrollerré alakító alkalmazás érkezése.

Élesszemű fejlesztők pár hónapja fedeztek fel először arra utaló jeleket a Netflix iOS-es mobilalkalmazásában, hogy a streamingszolgáltatás mobiljátékai hamarosan tévén is megjeleníthetővé válnak,  kontrollerként pedig magát az iPhone-t lehetne használni.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Úgy tűnik, erre már nem kell sokat várni, mivel a napokban az App Store-ban megjelent a "Netflix Game Controller" nevű applikáció, ami virtuális gombokkal vezérelhetővé teszi a Netflix tévés appon belül elindított játékokat – szúrta ki a Touch Arcade gamer portál, ami szerint ez azt jelenti, hogy a "Netflix Games on TV"  indulását hamarosan hivatalosan is bejelentheti a cég. Az ötlet nem teljesen új: a Google nyugdíjazott, felhőalapú Stadia szolgáltatásának Phone Link nevű funkciója szintén kontrollerré alakította az okostelefonok érintőkijelzőjét.

A Netflix korábban már beszélt arról, hogy több eszközön szeretne jelen lenni játékaival, de részleteket egyelőre nem árult el azzal kapcsolatban, hogyan fog pontosan kinézni a tévés játszási lehetőség. A cég 2021-ben tett elérhetővé mobiljátékokat Androidon és iOS-en, de azok nem futtathatók laptopokon és tévéken. Azóta több alkalommal is lehetett róla hallani, hogy a cég a felhős játékstreaming lehetőségén dolgozik, és minden olyan eszközön szeretné játszhatóvá tenni programjait, ahol használható a Netflix is, következő lépésként tévéken.

netflixkontroller

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.