Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 7. 09:19

Eltűnt az ál-árfigyelő az alkalmazás-piacterekről

Az online árfigyelő platform, a Gazdasági Versenyhivatal árösszehasonlító oldala az elmúlt hetekben, hónapokban kiemelt figyelmet kapott a médiában, így óhatatlanul megérkeztek a rendszer népszerűségével visszaélő próbálkozások is.

Rendkívüli sajtóközleményt juttatott el a médiának szombaton a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), melyben a szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a július elsején indult online Árfigyelő platform működését és nevét idéző, nem hivatalos alkalmazás jelent meg az App Store és a Google Play Áruház piactereken. Az applikációt azóta eltávolították, a GVH pedig hivatalból eljárást indított, de kicsi a valószínűsége, hogy valaha rátalál a kalóz-applikáció fejlesztőjére.

A hatóság hétvégi közleményében a fogyasztókat arra figyelmeztette, hogy ne töltsék le a kalózalkalmazást, illetve akik ezt megtették a saját érdekükben haladéktalanul töröljék azt a készülékeikről. Az illegális mobilapplikáció a GVH szerint egyrészt félrevezető, nem valós árinformációkat közöl, illetve a letöltése és használata komoly biztonság kockázatokat rejthet.

arfigyelo

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az idén márciusban bejelentett online Árfigyelő platform különlegessége, hogy a többi, piaci működésű árösszehasonlító és akciófigyelő platformokkal, appokkal szemben a nagy kereskedelmi láncoknak kötelező bele adatot szolgáltatniuk bizonyos termékek árára vonatkozóan.

Az illetékes kormányszerv és a minisztérium az elmúlt hetekben többször is sikersztoriként tálalta a platformot, mely az elszabaduló infláció megfékezésének egyik első számú fegyvere a kormányzati kommunikáció szerint.

Az IdomSoft által fejlesztett Árfigyelő alig több mint egy hónapja, július elején indult el, a GVH szerint pedig az elkészítésében közreműködő munkacsoport folyamatosan dolgozik annak továbbfejlesztésén - így a tervek között szerepel saját, hivatalos mobilapp létrehozás is. Hogy ez pontosan mikor kerülhet be az alkalmazás-piacterek választékába, arról nem közölt részleteket a versenyhatóság.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.