Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 3. 10:24

Éhes maradt a Yettel új tulajdonosa, többet harapna a Vodafone-ból

Tovább növelné meglévő részesedését a Vodafone Csoportban az Etisalat (e&), mely eddig is a távközlési multi legnagyobb önálló részvénypakettjét birtokolta.

Növelné befolyását a Vodafone Csoportban az Egyesült Arab Emírségek, egyben az arab régió legnagyobb távközlési multija, az Etisalat (e&), ezzel az arab tőke az európai távközlési szektorban rövid időn belül Nyugat- és Kelet-Európában egyaránt jelentősen számottevőbbé válhat. 

Az e& vezérigazgatója, Hatem Dowidar szerdán beszélt a CNBC Arabia-nak a cég európai expanziós politikájáról, illetve a Vodafone Csoporttal tervezett megállapodásról, melynek részeként az abu-dzabi székhelyű multi egyéb, a két cég kapcsolatát érintő, nem részletezett változások mellett opciós jogot szerezhet arra, hogy a brit cégcsoportban 20%-ra növelje meglévő üzletrészét.

etisalatand

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Egy ilyen horderejű ügylethez minden olyan országban hozzá kell járulniuk a szabályozó hatóságoknak, melyekben a Vodafone Csoport jelen van, Dowidar szerint ugyanakkor a várakozások szerint ez 3-4 hónapon belül megtörténhet.

Az arab távközlési cég jelenleg is a Vodafone legnagyobb részvényesének számít, a vállalat a papírok 14,6%-ával rendelkezett áprilisban úgy, hogy az első, 9,8%-nyi pakettet, nem egészen egy évvel korábban, 2022 májusában vásárolta meg 4,4 milliárd dollárért cserébe.

A cseh PPF Csoport mindeközben kedden jelentette be, hogy megállapodott az e&-del arról, hogy a vállalat többségi tulajdonában lévő, négy kelet-európai országban működő távközlési érdekeltségekben egységesen 50% plusz 1 szavazatnyi részesedést vásárol az arab fél, ezzel kontrollt szerezve többek között a Yettel Magyarország és az elsősorban azt kiszolgáló infrastruktúra-cég, a CETIN Hungary felett.

A PPF-fel kötött megállapodás alapján az üzlet legkorábban az idei év végén, legkésőbb a jövő év első negyedévében zárulhat le, az érintett piacok hatósági jóváhagyásait követően.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról