:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 27. 11:18

Továbbra is a Vodafone-ra panaszkodnak a legtöbben

Érdemes lehet panasszal fordulni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság égisze alatt működő Média- és Hírközlési Biztoshoz, az általában méltányossági elbírálást igénylő ügyek esetében ugyanis az esetek többségében a szolgáltatók kompenzációt ajánlanak fel az előfizetőnek.

Több száz, hírközlési tárgyban benyújtott panaszbeadvánnyal, köztük a leghajmeresztőbb adminisztrációs problémákkal,  számlázási anomáliákkal és több, méltányossági elbírálást igénylő üggyel foglalkozott az idei év első felében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz tartozó Média- és Hírközlési Biztos, melyhez továbbra is többségében a Vodafone Magyarország működését és eljárásait illetően érkezett be a panaszok többsége - derül ki a Biztos weboldalán olvasható havi összefoglalókból.

A jelentések alapján a Biztoshoz az első félévben beérkezett hírközlési tárgyú panaszok tekintetében idén eddig minden hónapban stabilan az időközben új tulajdonoshoz került szolgáltató vezette a rangsort, volt olyan hónap - a február - amikor az összes panaszbeadvány 80%-át a Vodafone-nal szemben nyújtották be. Az év első hat hónapjában ez egyébként több mint 180 ügyet eredményezett, melyek döntő többségét méltányossági ajánlattal, azaz többnyire valamilyen, az ügyfél részéra felajánlott kompenzációval sikerült lezárni.

anger

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A panaszok a legtöbb esetben a szolgáltató nem megfelelő, késedelmes intézkedéseit, a számlázást sérelmezték, az ügyfélszolgálat nem megfelelő működését kifogásolták, illetve azok jelentős része továbbra is a szolgáltatónál korábban lezajlott rendszerátállással függött össze. A Vodafone szerint ugyanakkor ezek a hibák már nem fordulhatnak elő tömegesen, a szolgáltató legalábbis 2022 decemberében többszöri egyeztetést követően arról tájékoztatta a Biztost, hogy a kritikus rendszerhibákat az év végére felszámolták. 

A felajánlott kompenzáció tekintetében a szolgáltatók adott esetben meglehetősen bőkezűek, de akad olyan eset is, amikor az ellentételezés finoman fogalmazva is csupán jelképes. Jó példa erre az áprilisi összesítés, mely részletezi, hogy volt olyan panaszügy, melyben több mint 280 ezer forint jóvátételt ítélt meg az érintett szolgáltató, ugyanakkor volt olyan ügyfél, aki 600 forintos ellentételezésben részesült csupán.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság saját hatáskörben vagy panaszbeadványra indított eljárásban hosszú évek óta nem szankcionálta érdemben egyik magyarországi távközlési szolgáltatót sem.

Közösségi média, mint ügyfélszolgálat


A biztosi hivatal idén júniusban először a Magyar Telekom, a Yettel Magyarország, a Vodafone Magyarország és a Digi facebook-oldalait is szemlézte az ott előforduló reklamációk tekintetében (melyek egyébként semmilyen szinten nem számítanak hivatalos panaszbejelentésnek). 

A Telekom több előfizetője sérelmezte a szolgáltatások nem megfelelő minőségét, volt, aki az elmaradt hálózatfejlesztést, vagy a késedelmes hibaelhárítást kifogásolta. Többen fejezték ki elégedetlenségüket a virtuális asszisztenssel, Vandával szemben, aki helyett egy ügyintézővel szeretnének kommunikálni. Többeknek nem tetszett, hogy megszüntették az adatkeretet nem csökkentő opciót a közösségi oldalakon, a szolgáltató visszajelzést ígért, vizsgálja a lehetőségeket. A szolgáltató a Biztos tapasztalatai szerint valamennyi bejegyzésre egyedileg, érdemben reagált. 

A Yettel közösségi felületén a szolgáltatás minőségével, a nem jó lefedettséggel és az ügyfélszolgálat működését kapcsolatos a legtöbb hozzászólás.

A Vodafone közösségi oldalán többen sérelmezték, hogy a szolgáltató applikációjában nem látható az adatforgalmat követő skála, és több kérdés érkezett a streaming szolgáltatások elérhetőségével kapcsolatban.

A DIGI felületén az előfizetők visszatérően sérelmezik a szolgáltató díjemelését és a televízió, valamint internet szolgáltatások minőségét. A szolgáltató minden jelzésre egyedi választ adott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 14:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.