Szerző: Koi Tamás

2023. július 18. 09:26

Megszünteti a Netflix-előfizetés értékesítését a Vodafone

Csendben lezárta a Netflix előfizetések értékesítését új előfizetők számára a Vodafone Magyarország, legkésőbb szeptemberben pedig kivezeti a streamingszolgáltatóval közösen éppen három évvel korábban bevezetett konstrukciót.

Nem újított egymással szerződést a Vodafone Magyarország és a Netflix, ezért már nem köthetnek új előfizetői szerződést a távközlési cég közvetítésével az előfizetők, szeptember közepétől pedig meg is szűnik a kínálatban a konstrukció.

A Vodafone Magyarország weboldalán található tájékoztató szerint az érintett előfizetőknek az operátori fizetést bankkártyás fizetésre kell állítaniuk a Netflix-fiókadatok "Fizetési adatok kezelése" menüpontban, ha tovább kívánják használni a szolgáltatást. A szolgáltató hozzáteszi, a Vodafone TV set-top boxokon futó Netflix alkalmazás elérhetőségét az intézkedés nem érinti.

voda_tv_cimlapi

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A távközlési cég az anyavállalat által tető alá hozott nemzetközi megállapodás révén 2020. szeptember 14-étől a hazai piacon mindeddig egyedülálló módon biztosította ügyfeleinek, hogy a Netflix előfizetést a többi telekommunikációs szolgáltatással együtt fizethessék ki, a szokásos havi számlájuk részeként.

Ez a konstrukció nem teljesen ismeretlen a hazai mezőnyben, az HBO Maxnak például mindhárom nagy hazai operátorral van ilyen viszonteladói megállapodása, a Netflix azonban bennfentes információk szerint nehézkesen egyezik csak meg a helyi szereplőkkel, ha egyáltalán szóba áll velük.

Alighanem erre vezethető vissza, hogy a Magyar Telekom androidos set-top boxain ugyan technikailag minden további nélkül futtatható lenne a Netflix app, a streamingszolgáltatóval kötött megállapodás hiányában erre mégsincs lehetőség és ugyanez a helyzet az idén év elején indult Yettel TV-vel.

A Netflix szolgáltatás kivezetésének hátteréről nem árult el részleteket a Vodafone, de jelen helyzetben minden bizonnyal az állhat a háttérben, hogy a határozott időre szóló szerződés lejártáig nem sikerült új viszonteladói szerződést kötnie az azóta új tulajdonoshoz került távközlési szolgáltatónak és a világ legnagyobb előfizetéses videostreaming-szolgáltatójának.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.