Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 7. 12:18

AR-headsetet gyártó startupot kebelezett be az Apple

Ismeretlen vételárért falt fel egy katonai megbízásokkal is rendelkező startupot a cupertinói óriás, a Mira AR-headsetét a Nintendo is használja a vidámparkjaiban.

Az Apple felvásárolta a Los Angeles-i, kiterjesztett valóságra specializálódott Mira startupot, ami headseteket gyárt más cégek számára, emellett az amerikai hadseregnek is végez megbízásokat – erősítette meg a hírt a cupertinói óriás. A hír egy nappal azután érkezik, hogy az Apple éves nagy eseményén, a WWDC-n leleplezte a régóta pletykált Vision Pro AR-headsetet, aminek ára 3499 dollárról indul majd a jövőre kezdődő értékesítéskor.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek, de a becslések szerint a Mira eddig körülbelül 17 millió dollárnyi befektetést kalapozott. A startupot más szálak is összekötik a cupertinói vállalattal, mivel Jony Ive, az Apple korábbi legendás tervezője egykor tanácsadóként segítette a Mirát, árulta el két, névtelenségét kérő forrás.  

mira
 mira prism headset

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az akvizíció kapcsán az Apple a bevált, hasonló eseményekkor használt reakcióval állt elő, miszerint „időről időre felvásárol kisebb technológiai cégeket”, és általában nem osztja meg az ezzel kapcsolatos konkrét terveket és célokat. A felvásárlással legalább 11 szakembert is elszívott a cég a Mira-tól, akik a későbbiekben alkalmazottként folytathatják tovább a munkát.

Egyelőre nem tudni, hogy a későbbiekben a Mira továbbra is fenntartja-e katonai szerződéseit, de az Apple működését ismerve ez jó eséllyel az új tulajdonos ellenére lesz. A Mira korábban az Amerikai Egyesült Államok Légierejével (USAF) kötött kisebb megállapodásokat, illetve egy 702 ezer dolláros megbízást is teljesített a haditengerészet számára. A Mira Prism Pro headsetjét a Travis légibázis katonai pilótái használhatják például felszerelési utasítások megtekintésére.

A Mira másik fontos híres partnere a Nintendo: a japán cég vidámparkjaiban és a Los Angeles-i Universal Studios-ban a látogatók a Mario Kart témájú utazásokhoz használhatják a cég headsetét, ami virtuális karaktereket és tárgyakat jelenít meg a játékból, hogy még nagyobb élménnyé tegye az utazást.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.