Szerző: Koi Tamás

2023. június 12. 11:18

Egy egész gyárat le akart koppintani a Samsung egyik vezetője

Vádat emeltek egy magas beosztású cégvezetővel szemben Dél-Koreában, aki több évtizednyi, a chipgyártásban szerzett szakmai tapasztalatát sajátos módon akarta kamatoztatni.

Nem aprózta el az ipari kémkedést a Samsung egyik, meg nem nevezett korábbi felsővezetője, aki a vád szerint gyakorlatilag egy egész félvezetőgyártó-üzemet le akart másolni Kínában - írja a dél-koreai Yonhap hírügynökség.

Az ügyészség közleménye szerint a 65 éves vádlott - aki korábban az SK Hynixnél is betöltött alelnöki posztot - 2018 és 2019 között a Samsungtól ellopott ipari titkokra kívánta felépíteni saját gyárát Hszianban. 

A két dél-koreai chipgyártónál összesen 28 évet eltöltő alkalmazott a vádirat szerint először létrehozta saját félvezetőgyártó-cégét, majd azt tervezte, hogy az ellopott adatbázisok és üzleti titkok felhasználásával a Samsung hsziani gyárától mindössze 1,5 kilométerre felépíti saját gyártóüzemét.

samsung_site

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A cégvezető terveiből végül nem lett semmi, mivel nem sikerült befektetőt találni az üzem felépítéséhez - áll az ügyészség közleményében. A gyár felépítésébe egyébként egy meg nem nevezett tajvani szereplő szállt volna be mintegy 8 ezer milliárd won-nyi (átszámítva 6,2 milliárd dollár) tőkével.

Az ügynek az elsőrendű vádlott mellett további hat vádlottja van, köztük egy építményfelügyeleti cég alkalmazottjával, aki az ominózus Samsung gyár teljes tervrajzát kiszivárogtatta megbízójának.

Az ügyészség szerint az okozott kár értéke meghaladja a 300 milliárd dél-koreai wont (átszámítva nagyjából 233 millió dollár), az eset pedig a chipgyártás jelenlegi kritikus helyzetét és a dél-koreai gazdaságban betöltött szerepét tekintve különösen nagy súlyú bűncselekménynek számít. A vádlott az eljárás során tagadta bűnösségét.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.