:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 12. 10:24

Tárhelyben dupláz az új Xbox Series S

Fontos kényelmetlenséget orvosol a Microsoft új koromfekete konzolja, immár 1 TB tárhellyel érkezik a legújabb Xbox szeptember elsején.

Új kiadással bővíti a Microsoft az elérhető Xbox Series S gépek sorát, ezúttal egy elődjéhez képest dupla annyi tárhellyel felszerelt fekete festésű konzolt mutatott az Xbox Games Showcase kiállítás apropójából. Alapjaiban túl nagy változás nem történt a gép belsejét tekintve, a hardver ugyanazt tudja, mint az előző kiadás, de adott az 1 TB-os tárhely, kozmetikai extraként pedig egy matt koromfekete színű festés.

Az Xbox Series S Carbon Black árcédulájára 349 dollár került fel, a cég egyben megnövelte a konzolok szállítható mennyiségét is, hogy ki tudja elégíteni a gép iránti keresletet. Az 1 TB tárhellyel ellátott készülék már csak azért is vonzó opciónak tűnhet, mert ugyan bővítőkártyával eddig lehetőség volt az eddig legfeljebb 512 GB tárhely utólagos bővítésére, az egyedi formátumú SSD-k borsos áron kaphatók, amihez képest a konzol fekete kiadása "csak" 50 dollárral drágább.

00:39
 

Xbox Series S Carbon Black 1TB SSD - World Premier Announce Trailer

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Míg eleinte csak a Seagate gyártott ilyen komponenst, nemrég a Western Digital is előrukkolt 512 GB-os és 1 TB-os Xbox bővítőkártyáival, melyek közül a kisebb variáns már magában 80 dollárba kerül, mindeközben a Seagate 90 dollárért árulja a hasonló kapacitású termékét. Ezt megelőzte, hogy a Seagate áprilisban egy jelentősebb árcsökkentést jelentett be, már előre készülve a konkurens piacra lépésére, így az Xbox-tulajdonosok az elmúlt hónapok során lényegesebben olcsóbban kezdhették el bővíteni a konzoljuk kapacitását. A gép új változata szeptember elsejétől válik elérhetővé a Starfield és Forza Motorsport játékok őszi megjelenéséhez időzítve, magyar árat egyelőre nem tudni.

Az eredeti Xbox Series S gép 2020-ban került a piacra pénztárcabarát alternatívaként, ám mivel nincs lemezmeghajtója, így minden programot le kell rá tölteni. Az eredeti konzol 512 GB-os tárhelye egyre szűkösöbbnek kezdett tűnni, ahogy a játékok mérete megnőtt idővel, erre a problémára kínál megoldást az új modell amellett, hogy természetesen továbbra is támogatja a külső bővítést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 13:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.