Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 8. 09:03

A magyar szakembereket dicséri a budapesti irodát nyitó AWS

A cég tervei közt szerepel, hogy a helyi és regionális feladatokra magyar tehetségeket toborozzon, a felvétel folyamatos lesz több műszaki és nem műszaki pozícióra.

A napokban nyitotta meg budapesti irodáját az Amazon felhőszolgáltatás-üzletága, az Amazon Web Services, aminek célja az AWS-re történő átállás ösztönzése és a lokális támogatás - cégmérettől és szektortól függetlenül. A mostani bővítés a vállalat hétfői közleménye szerint közvetlen folyománya annak, hogy a cég 2020-ban létrehozta budapesti kiszolgáló bázisát, mely hozzákapcsolta Magyarországot az AWS globális infrastruktúra-hálózatához. Przemek Szuder, az AWS közép- és kelet-európai régiójának vezérigazgatója a HWSW-nek bővebben is mesélt a nyitásról.

Az Amazon szerint Magyarország magasan képzett munkaerővel rendelkezik, különösen a technológiai iparban, ami ideális célországgá teszi a terjeszkedéshez, másrészt erős kereslet figyelhető meg a helyi vásárlók részéről, így a cég a fizikai jelenlét megteremtésével jobban ki tudja szolgálni az igényeket az erősebb kapcsolattartás mellett. Szuder szerint a felhőben rejlő potenciált még csak most kezdik kihasználni a közép-kelet-európai vállalatok, az AWS megbízásából készült legújabb tanulmány szerint a felhő és a mesterséges intelligencia elterjedésének felgyorsításával 2030-ra 2800 milliárd eurós gazdasági érték szabadulhatna fel Európában.

aws_budapest

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A magyarországi ügyfelek az AWS rendszerét a mobilos, webes és közösségi alkalmazásoktól kezdve a fejlesztési és tesztkörnyezeteken át a mesterséges intelligenciához (AI), a gépi tanuláshoz (ML), a Big Data elemzéshez, valamint a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódva, továbbá a vállalati üzleti alkalmazások, és a kritikus fontosságú számítási feladatok futtatásához használják.

Magyarországgal kapcsolatban Szuder kiemeli, hogy a helyi tehetségállomány miatt az MI-ben rejlő potenciál is magas, az AWS Academy programban részt vesz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Pécsi Tudományegyetem is,  amelyek jól képzett informatikusokat, mérnököket, matematikusokat és fizikusokat képeznek a piacra.

A magyar akadémiai kiválóság, az állami támogatás és a növekvő magánszektor érdeklődésének kombinációja a mesterséges intelligencia piacának folyamatos növekedéséhez és innovációjához vezet, ami Magyarországot a globális színtéren egyre befolyásosabb szereplővé teheti”

– írta Szuder.

A cég jövőbeli tervei közt szerepel, hogy a helyi és regionális feladatokra magyar tehetségeket toborozzon, a felvétel folyamatos lesz több műszaki és nem műszaki pozícióra, várhatóan a nyár végén számos új pozíció válik betölthetővé a magyar irodában.

A cég azután erősíti meg a magyar jelenlétet, hogy nemrég nyitott Zürich, Spanyolország, Varsó, Lengyelország felé, immár több mint 200 teljes körű szolgáltatást kínál 99 elérhetőségi zónából 31 földrajzi régióban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról