Szerző: Koi Tamás

2023. június 5. 12:38

AWS-iroda nyílt Budapesten

Megnyitotta budapesti irodáját az Amazon felhőszolgáltatás-üzletága, az Amazon Web Services. A cél bevallottan az AWS-re történő átállás ösztönzése és a lokális támogatás - cégmérettől és szektortól függetlenül.

Irodát nyitott a magyar fővárosban a világ vezető felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS), mely az utóbbi néhány évben az anyaországból kilépve egyre nagyobb hangsúlyt fektet más régiókkal együtt az európai terjeszkedésre.

A mostani bővítés a vállalat hétfői közleménye szerint közvetlen folyománya annak, hogy a cég 2020-ban létrehozta budapesti kiszolgáló bázisát, mely hozzákapcsolta Magyarországot az AWS globális infrastruktúra-hálózatához.

02:45
 

AWS Office Opens in Budapest | Amazon Web Services

Még több videó

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A magyarországi ügyfelek az AWS rendszerét a mobilos, webes és közösségi alkalmazásoktól kezdve a fejlesztési és tesztkörnyezeteken át a mesterséges intelligenciához (AI), a gépi tanuláshoz (ML), a Big Data elemzéshez, valamint a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódva, továbbá a vállalati üzleti alkalmazások, és a kritikus fontosságú számítási feladatok futtatásához használják.

Az AWS szolgáltatásait igénybe vevők között sok más magyarországi nagyvállalat, illetve vállalkozás mellett megtalálható az Arcanum, a Colossyan, az Euronics Magyarország, az ingatlan.com, a Lensa, a Magyar BankHolding, a Proofminder, a Puraset, a Raiffeisen Bank International, a Recart, a SEON Technologies és a Shapr3D is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.