Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 22. 10:52

Nem dobja a Google-t a Samsung a Bing miatt

A Samsung felfüggesztette a belső vizsgálatot, ami azt mérlegelte, hogy az okostelefonok alapértelmezett keresőmotorja a Google helyett a Microsoft Bing legyen.

Nem lehet rá számítani a közeljövőben, hogy a Samsung az eddig használt Google helyett a Microsoft Bing keresőt tegye alapértelmezetté készülékein – árulták el az ügyhöz közeli források a The Wall Street Journal-nek. A szivárogtatók szerint a dél-koreai cég felfüggesztette a belső vizsgálatot, ami az előre telepített webböngészőben, a Samsung Internet Browserben elhelyezett kereső leváltásának lehetőségeit mérte fel. A cégek egyelőre nem kommentálták az értesülést.

A keresőmotorokat gyártó cégek bevételének jelentős részét képezik a telefongyártókkal, például az Apple-lel és a Xiaomi-val kötött hosszútávú partnerségek. A szoftverek alapértelmezett használatával kapcsolatos megállapodások rengeteg pénzt jelentenek, a Google a dél-koreai Samsung eszközeivel állítólag évi 3,5 milliárd dollárt, míg az Apple-ön keresztül évente 20 milliárd dollárt keres azzal, hogy iOS és macOS rendszeren a Google Search az alapértelmezett kereső.

samgooglwbingű

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Először április végén merült fel a pletyka, hogy a dél-koreaiak fontolgathatják az alapértelmezett Google kereső leváltását, a közeli források szerint a Google-nél kisebb "pánikhangulat tört ki" a hírre, ami rányomta bélyegét a cég részvényeinek értékére is. A cikk belsős forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Samsung és a Google közti szerződés sorsa még nem eldöntött, és a végén a dél-koreaiak kitarthatnak a Google mellett - ami végül a jelek szerint így is lett.

A Samsung és a Microsoft korábban már kötött egy előtelepítési megállapodást, aminek részeként a Microsoft dedikált „Microsoft” mappája előreemelve található a kezdőképernyőn, a cég olyan alkalmazásaival, mint az Office, a OneDrive, a LinkedIn és az Outlook, a két cég közösködése évekre nyúlik vissza.

Hogy pontosan miért fontolhatta a Samsung a Bingre váltást, nem derült ki a korábbi híresztelésekből, de vélhetően azért, mert a Microsoft vonzóvá válhatott azzal, hogy hamar reagálva a generatív mesterséges intelligencia körüli hype-ra integrálta ChatGPT alatt dolgozó modellt, ám közben az elmúlt hetekben a Google is erőteljes lépéseket mutatott, például kiterjesztette a Bard elérhetőségét.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról