:

Szerző: Koi Tamás

2023. május 10. 10:45

Feljebb tette a lécet a MediaTek

Bejelentett új, csúcskategóriás okostelefonokba szánt rendszerchipjét a tajvani MediaTek, mely a csúcsszegmensben is egyre ádázabb harcot folytat a területet korábban szinte egyedüliként uraló Qualcommal.

Új ajánlata van az elsősorban gamereknek szánt csúcskategóriás okostelefonok gyártói számára a tajvani MediaTeknek, mely az okostelefonok csúcsszegmensében is egyre közelebb kerül első számú riválisához, a Qualcommhoz. A társaság bejelentette a Dimensity rendszerprocesszor-széria legújabb, legerősebb tagját, a Dimensity 9200+ -t.

Az újdonsággal a MediaTek ezúttal kevés olyan, kézzelfogható, fontos fejlesztést hozott, mint a közvetlen előd, a Dimensity 9200 megjelenésével tavaly novemberben, a frissített kiadással így elsősorban arra helyezte a hangsúlyt a gyártó, ami a gamereknek a legfontosabb: a nyers erő növelésére.

mediatek_dimensity_9200

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A nyolcmagos processzor órajeleit így minden szinten feljebb piszkálta a MediaTek - a legnagyobb teljesítményű Cortex-X3 mag így immár 3,35 GHz-en ketyeg a korábbi 3,05 GHz helyett, a három Cortex-A715 mag órajele 2,85-ről 3 GHz-re nőtt, míg a három energiahatékonyabb Cortex-A510 mag órajele 200 MHz-cel, 1,8 GHz-ről 2 GHz-re emelkedett.

Ami talán ennél is fontosabb, hogy a MediaTek nagyjából 17%-kal emelte az Immortalis-G715 grafikus mag teljesítményét, így a látványos, ugyanakkor számításigényesebb mobiljátékok még folyamatosabban futhatnak a Dimensity 9200+ -t tartalmazó okostelefonokon.

Az újdonság továbbra is a TSMC 4 nm-es gyártósorain készül, illetve elődjéhez hasonlóan tartalmaz olyan extrákat, mint a még nem is véglegesített Wi-Fi 7 szabványnak való megfelelés vagy éppen a Bluetooth 5.3-támogatás. Az új rendszerprocesszorra épülő első okostelefonok már ebben a hónapban piacra kerülhetnek, a MediaTek ugyanakkor egyelőre nem nevezett meg konkrét gyártópartnert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.