Szerző: Koi Tamás

2022. március 2. 10:56

Ránőtt a Qualcomm fejére a MediaTek az USA-ban

Beérhette, illetve le is előzhette a Qualcommot a MediaTek a honi piacán, azaz az Egyesült Államokban. A tajvani cég processzorai különösen a középkategóriás androidos mobiloknál népszerűek, de a csúcsszegmensben is egyre nyomasztóbb a MediaTek nyomulása.

Az okostelefonos vezérlőchipek piacának korábban jobbára lenézet szereplője, a tajvani MediaTek sikert sikerre halmozott a 2021-es évben, míg végül a cégnek a korábbi toronymagas piacvezetőt, a Qualcommot is sikerült letaszítania a trónról, méghozzá a cég honi piacán, az Egyesült Államokban.

Az IDC negyedéves jelentése alapján az USA-ban eladott androidos okostelefonok 51%-ába került valamilyen MediaTek rendszerprocesszor a tavalyi utolsó negyedévben, ami éves szinten is jelentős növekedésnek számít, tekintve, hogy a tajvaniak nem egészen 25%-on állva kezdték az évet, vagyis komoly hátrányt sikerült ledolgozniuk egy év alatt.

mediatek_soc

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A MediaTek elsöprő sikeréhez hozzájárulhatott, hogy az év végére számos gyártó kínált rendkívül sikeressé váló androidos mobilokat a 400 dolláros lélektani határ alatti középkategóriában. A MediaTek ráadásul az egyik, pontosan meg nem nevezett amerikai szolgáltatónál is sikeresen átment a milliméteres hullámhosszú frekvenciákon üzemelő 5G-s teszten, ami partnerein keresztül további jelentős piachoz juttathatja a chipgyártót.

Bár a csúcskategóriás okostelefonokba szánt rendszerprocesszorok piacát ma még egyértelműen a Qualcomm uralja, ez a piacelsőség sincs kőbe vésve. A MediaTek tavaly bejelentett Dimensity 9000-es processzora, illetve a felső-középkategóriába szánt, tegnap leleplezett, valamivel szerényebb teljesítményű, ugyanakkor energiatakarékosabb Dimensity 8000 és 8100-as széria hozzájárulhat ahhoz, hogy a Qualcomm egykori szinte teljes hegemóniáját megtörje az androidos okostelefon-piac minden szegmensében.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.