Szerző: Koi Tamás

2023. április 12. 14:33

Nyáron kezdődik a Fitbit-fiókok migrációja

Nagyjából két és fél évvel a Fitbit felvásárlását követően megkezdi a felhasználói fiókok integrációját a Google.

Idén nyártól kezdődően jelentősen változik a Fitbit okosórák és fitnesz karperecek használatba vételi módja, mivel a Google, mely 2021-ben vásárolta fel a céget megkezdi a Fitbit-fiókok integrálását saját rendszerébe. A cég meglévő felhasználói néhány hónapon belül választhatnak, hogyan kívánnak bejelentkezni a Fitbit szolgáltatásába, az új eszközaktiválásokat azonban a nyártól már csak Google-fiókkal lehet majd intézni.

A Google a 2021-ben lezárult felvásárlás kapcsán komoly ellenállással kellett szembenézzen a függetlennek tekintett fitneszkiegészítő-gyártó meglévő felhasználói, illetve egyes hatóságok részéről.

fitbit_lineup

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A felhasználók aggályait a Google és a Fitbit végül azzal igyekezett eloszlatni, hogy ígéretet tett rá, hogy az anyacég nem használja fel a felhasználók eszközein keresztül gyűjtött egészségügyi adatokat hirdetésekhez, az információkat nem adja át a hirdetőknek, ahogy azt a Google is hangsúlyozza már a felvásárlási szándék bejelentése óta. 2020-ban a keresőóriás hivatalosan is kötelezettséget vállalt erre az Európai Bizottság előtt.

A Fitbit szolgáltatások és termékek integrációja a Google portfóliójába mindazonáltal a tavalyi év második felében felgyorsult, a cég pedig ezzel együtt bejelentette, hogy 2025-től minden Fitbit-fiókba már csak Google-fiókadatok megadásával lehet majd bejelentkezni - addig viszont a váltás fokozatos és opcionális lesz majd a meglévő felhasználók számára.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról