Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 7. 13:51

Lenyomta a Nintendo Switch a PlayStation 4-et

Több mint 122 millióan vásároltak már Nintendo Switch konzolt a világon, ami ezzel megelőzi a Game Boyt és a PS4-et a legkelendőbb konzolok listáján, miközben a toplista első két helyén a Nintendo DS és a PS2 marad.

Minden idők harmadik legkelendőbb konzoljává lépett elő a Nintendo Switch, megelőzve a Game Boy-t és a PlayStation 4-et. A japánok kézikonzoljából összesen 122,55 millió darabot sikerült eladni 2022 végére, jelentette a Nintendo, de ez nem oszlatja el teljesen a cég köré gyűlő sötét felhőket. A december 31-ével záruló kilenchónapos időszakban az eladások ugyanis lassultak, és 14,91 millióra estek vissza a korábbi hasonló időszakban mért 18,95 millió eszközről. 

A játékeladások szintén 4 százalékkal estek vissza ugyanebben az időszakban, és az új Pokémon Scarlet/Violet játékok sem tudták ellensúlyozni a csökkenést. A japánok egyrészt a félvezetőhiánnyal magyarázzák a visszaesést, és hogy a konzolkészlet megcsappanása egyben a szoftvereladásokat is befolyásolja. A Nintendo problémája valószínűleg már a hardver öregedésére is visszavezethető, mivel a vásárlók a legújabb OLED-es modellt választják, a régebbi Switch és a Switch Lite modellek iránt enyhül az érdeklődés.

nintendo

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Teljesítményt tekintve a Switch viszonylag alulteljesít a legújabb Xbox-szériához vagy a PS5-höz képest, de a japán cég elmondása szerint egyre idén nagyobb fókuszt kapnak a következő konzolra való átálláshoz szükséges fejlesztések. A Sony PlayStation 5 mindeközben rekordeladásokat produkált az elmúlt negyedévben 7,1 millió eladott darabbal, ami 82 százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva.

Kérdéses, hogy a Switch kibír-e még annyit ahhoz, hogy legkelendőbb konzol címét is megkapja, nagyjából 33 millió darabra van attól, hogy megelőzze az első helyen trónoló, 158,7 millió darabos eladást generált PlayStation 2-t, míg a második legnépszerűbbnek számító Nintendo DS helyének átvételéhez a 154,2 milliós számot kell meghaladni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról