Szerző: Koi Tamás

2021. november 4. 13:39

Milliónyi fenyőfa alá nem kerül idén Nintendo Switch

Csökkentette az üzleti évben leszállítható Switch konzoljátékainak darabszámát a japán Nintendo. A cég szerint a chiphiány és az azzal kapcsolatos ellátási problémák óriási kihívást jelentenek, és egyelőre nem látszik, hogy a helyzet rövid távon javulna.

Hat százalékkal csökkentette a japán Nintendo a jövő márciusban véget érő 2022-es üzleti évben leszállítandó Switch konzolok eladási volumenét, miután a cég hosszú hónapok óta nem tud úrrá lenni a globális félvezetőhiány okozta gyártási nehézségeken. Ezzel összességében mintegy 24 millió játákkonzol eladásával számol az adott pénzügyi időszakban a Nintendo, 1,5 millióval kevesebbel, mint azt eredetileg tervezték.

A Switch konzolokkal kapcsolatos gyártási problémákat jól érzékelteti, hogy az üzleti év első felében a termelési volumen az egy évvel korábbihoz képest a harmadával, 8,28 millió példányra csökkent, az öt éve piacon lévő játékgép ezzel az egyik leggyengébb féléves teljesítményt produkálta.

switch_christmas

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Nintendónak ezzel együtt sincs túl sok oka a panaszra, már ami a Switch konzol eddigi életútját jelenti. A cég mostanáig 92,87 millió példányt adott el a játékgépből, így az idei ünnepi szezonban jó eséllyel beérik az eladások, melyből teljes termékciklusa alatt körülbelül 101,6 millió darabot adtak el. A Switch ezzel együtt sem minden idők legsikeresebb Nintendo konzolja, ezt a címet ugyanis a DS birtokolja, melyből több mint 154 millió talált gazdára.

Bár a szoftverértékesítések is visszaestek, távolról sem olyan mértékben, mint az a hardvernél tapasztalható, a Nintendo ennek köszönhetően 5%-kal, 200 millióra növelte az üzleti évben eladott játékok várható darabszámát. Az idei ünnepi szezonra ugyanakkor komolyabb húzócím megjelenése nem várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról