Szerző: Koi Tamás

2022. március 4. 13:11

Ömlik a pénz a Broadcomhoz

Rekord mértékben nőtt az amerikai félvezetőpiac egyik tradicionális gyártójának, a Broadcomnak a forgalma a cég első pénzügyi negyedévében.

Kitűnő teljesítményről számolt be a Broadcom a cég első, január 30-ával véget ért pénzügyi negyedévét illetően. A San Jose-i székhelyű, a félvezetőpiac egyik veteránjának számító vállalat jó eredményeihez elsősorban a nagyvállalati szegmens továbbra is rendkívül erős felvásárlóerejének, illetve az 5G-s berendezések, kliensek folyamatos térhódításának köszönhető.

A vállalathoz az első pénzügyi negyedév végén rekord mértékű, 7,7 milliárd dollárnyi bevétel folyt be, ami éves szinten szintén rekodszintű, 116%-s növekedésnek felel meg. A működési profit ennél is nagyobb mértékben, mintegy 23%-kal nőtt, elérve a 2,4 milliárd dollárt - derül ki a jelentésből.

broadcom_raspberry

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A Broadcomra a globális félvezetőhiányra válaszul hatalmas megrendelésmennyiség szakadt rá, a cégnek az első negyedévben 25 milliárd dollár értékben volt aktív megrendelése különböző típusú és célfeladatot ellátó chipekre, a megrendelésállomány pedig mindössze egy negyedév alatt hárommilliárd dollár értékben nőtt.

A cégnél ugyanakkor úgy látják, hogy egyes megrendelők biztos ami biztos alapon duplán allokáltak tételeket, ezek az idei év második felében azonban kifuthatnak és az ellátási lánc fokozatosan visszatérhet a normál kerékvágásba.

Az elsősorban vezeték nélküli és vezetékes hálózati vezérlők piacán jelentős befolyással bíró Broadcom számos szegmens egyik legnagyobb ellátójának számít ezen termékeket illetően, az okostelefon-piactól kezdve az autóiparon át a szórakoztatóelektronikáig. A cég a napokban jelentette be, hogy túllépte az egymilliárdot az általa leszállított WiFi6/6E vezérlőchipek száma, ami azt jelenti, hogy a teljes leszállított volument nem egészen egy év alatt sikerült megdupláznia a cégnek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról