Szerző: Koi Tamás

2023. február 1. 13:36

Svájci szakember gyúrja össze a Digit a Vodafone-nal

A Vodafone Magyarország felvásárlásának lezárását követő napon bejelentette első, a menedzsmentet érintő döntéseit a többségi tulajdonos, a 4iG Nyrt.

Átalakítja távközlési érdekeltségeinek menedzsmentjét a 4iG Nyrt., ezzel párhuzamosan új vezetők kerülnek a cégcsoport által tegnap felvásárolt Vodafone Magyarország élére is - jelentette be a részvénytársaság szerdán. 

A közlemény szerint március 1-től Sacha Dudlert, aki az elmúlt egy évben irányította az infokommunikációs vállalatcsoport albán távközlési vállalatainak összeolvadását a 4iG Nyrt. transzformációért és integrációért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezik ki. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója Blénessy László, az általános vezérigazgató-helyettes Tábori Tamás, míg a pénzügyi vezérigazgató-helyettes Thurzó Csaba lett.

A frissen kinevezett vezetők azzal a céllal érkeznek a 4iG és a Vodafone Magyarország élére, hogy támogassák a társaságok integrációját, a cégcsoport tagjai közötti üzleti együttműködési lehetőségek és szinergiák feltárását, valamint az üzleti folyamatok összehangolását. Ezzel a feladattal eredetileg Király István távközlési veteránt bízták meg tavaly év elején, a szakember és a tulajdonosok álláspontja ugyanakkor az idő előrehaladtával egyre távolabb került egymástól, mely végül Király távozásával és Blénessy kinevezésével zárult tavaly decemberben.

vf_logo

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Újdonság a menedzsment felépítésében, hogy az integrációs feladatok új vezérigazgató-helyettesi posztot kaptak: Sacha Dudler, a 4iG Nyrt. vezérigazgató-helyetteseként a cégcsoport magyarországi távközlési üzletágának transzformációs folyamatait irányítja, különös tekintettel az integráció részeként kiaknázható szinergiákra. A svájci szakember szakterülete az ICT piacon működő vállalatok üzleti tevékenységének átalakítása, folyamataik összehangolása érdekében. Az elmúlt egy évben a 4iG csoport albán leányvállalatainak transzformációs programjáért felelt. Tevékenységének köszönhetően az ALBtelecom és a One Telcommunications sikeresen olvadt össze 2023. január 1-én.

Dudler pályafutását a zürichi Sunrise távközlési vállalatnál kezdte. 2002-2010 között olyan nemzetközi tanácsadó cégeknél folytatta pályafutását, mint a Booz Allen Hamilton, vagy az Arthur D. Little dubai irodája. Ezt követően csatlakozott a szaúd-arábiai Etihad Etisalat „Mobily” távközlési vállalathoz, melynek szabályozási stratégiáért felelős alelnöke volt. 2013-2022 között a Saudi Telecom Groupnál a vállalati teljesítménymenedzsment és transzformációs folyamatokért felelős vezető és a csoport vezérigazgatójának tanácsadója volt. 2022-ben csatlakozott a 4iG csoporthoz, mint az albán távközlési vállalatok transzformációjáért felelős vezető. 

Blénessy László, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója számos informatikai és távközlési vállalat munkatársaként, vezetőjeként dolgozott több évtizedes karrierje során. 2022. szeptember 1. óta a csoport üzleti területeiért felelős általános vezérigazgató-helyettese, továbbá 2023. január 1-től a telekommunikációs portfólió koordinálása is feladatai közé tartozik az Antenna Hungária vezérigazgatójaként. Blénessynek a Vodafone irányításával ideiglenesen megbízott lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettes, Révész Balázs adja át a pozícióját, miután Amanda Nelson korábbi vezérigazgató lényegében már hónapok óta nem vett részt a cég irányításában.

Tábori Tamás, a Vodafone általános vezérigazgató-helyettese korábban dolgozott már a Vodafone Magyarország munkatársaként, ahol 12,5 évet töltött (2005-2017 között) különböző vezetői pozíciókban. Ezt követően két évig a Magyar Telekom csoportnál dolgozott, a középvállalati üzletág területén, végül a lakossági termékekért felelős tribe leadere volt. 2022-ben csatlakozott a 4iG Csoporthoz a DIGI Magyarország ügyvezető igazgatójaként. 

Thurzó Csaba, a Vodafone gazdasági vezérigazgató-helyettese több mint 18 év vezetői tapasztalattal rendelkezik, többek között a Forrás Nyrt. mellett a Magyar Posta pénzügyi irányításáért is felelt korábbi pozícióiban.  A 4iG Csoporthoz 2018-ban csatlakozott gazdasági és operatív vezérigazgató-helyettesként, 2022 szeptember 1. óta Csoport Gazdasági általános vezérigazgató-helyettesként koordinálja a hazai és külföldi tagvállalatok pénzügyi-gazdasági működését a Vodafone-ban betöltött pozíciója mellett.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.