Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 31. 15:32

Lezárult a Vodafone felvásárlása

Lezárult a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb piacformáló tranzakciója, amibe a kormányhatározatnak megfelelően a magyar versenyhatóság sem állhatott bele.

Január 31-én a vételár kifizetésével lezárult a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) megvásárlása, az adásvételi megállapodásnak megfelelően a 4iG Nyrt. 51 százalékos, a Magyar Állam pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a magyar piac második legnagyobb telekommunikációs vállalatában - közölte a szolgáltató kedd délután.

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

A tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti. A Vodafone szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

vf_logo_led

Ahogy korábban írtuk: a tranzakcióval a magyar távközlési piac évtizedes állóvíze jelentősen felkavarodhat azáltal, hogy egy kézbe kerül két, jelentős lefedettséggel és egyenként nagyjából 7-800 ezer előfizetővel rendelkező vezetékes szolgáltató (mely piacvezető lesz a vezetékesnet és a tévészolgáltatások szegmensében egyaránt), illetve hárommillió előfizetővel a magyar mobilpiac második legnagyobb szereplője.

Az üzlettel a 4iG, pontosabban az Antenna Hungária a magyar távközlési piac abszolút értékben második legnagyobb szereplőjévé léphet elő, miközben a vezetékes piac nagy szereplőinek száma háromról kettőre csökken, a mobilpiac legkisebb szereplője, a Digi Mobil pedig minden bizonnyal beszünteti működését, legalábbis abban a formában, ahogy az indulása óta eltelt csaknem három évben működött - önálló infrastruktúrára építve szolgáltatásait.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.