:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 13. 13:41

A World Of Warcraft kínai sorsáról tárgyal a Blizzard

Lassan végéhez ér a NetEase és az Activision Blizzard kínai piacon érvényes, 14 éves megállapodása, és mivel a két félnek nem sikerült közös nevezőre jutni a terjesztési jogok megújításával kapcsolatban, ezért az amerikai óriás új partnert keres olyan népszerű játékszolgáltatásainak biztosításához, mint a World of Warcraft és a Hearthstone.

A Blizzard-játékok kínai rajongói egyáltalán nem örültek, amikor a múlt hónapban kiderült, hogy az Activision Blizzard és a játékai terjesztéséért felelős kínai NetEase partnersége végéhez közeledik, 2023-tól pedig nem folytatódik a közös munka. Ez azt jelenti, hogy Kínában egy kakukktojáson, a Diablo Immortalon kívül a Blizzard összes online multiplayer játékát felfüggeszti, amennyiben addig nem sikerül új partnert szerezni.

A Reuters friss értesülései szerint az Activision Blizzard már gőzerővel dolgozik az ügyön: a kínai leányvállalat, a Blizzard China a Weibón közölte, hogy jelenleg is aktívan keresi az új partnert játékszolgáltatásai további biztosításához. Az időzítés nem túl kellemes, mivel az ünnepi időszak miatt a szokottnál lassabban haladnak az egyeztetések, és lehetséges, hogy a határidőig nem is sikerül megállapodást kötni.

kína_blizzard

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A leányvállalat a blogbejegyzésben részletezi, hogy a játékosok adatai biztonságban lesznek és nem vesznek el, minden állást mentenek azelőtt, hogy január 23-án lelőnék a WoW-szervereket, így miután sikerül ismét online üzemmódba állni, ugyanott folytathatják a játékot, ahol abbahagyták. A következő napokban egyébként az új Blizzard-játékok értékesítését is felfüggesztik az országban.

A NetEase elmondása szerint a licencelt Blizzard-játékokból származó nettó bevétel „alacsony, egyszámjegyű összeg” volt 2021-ben az éves bevétel egészéhez képest, ami az idei év első kilenc hónapjában sem emelkedett számottevően, és kijelentése szerint a megállapodás megszűnése „nem fog lényeges hatást gyakorolni a NetEase pénzügyi eredményeire”. A Bloomberg információi szerint a hosszabbítás kapcsán a legnagyobb problémát a játékosok adatainak kezelése, továbbá a szellemi tulajdonjogok kérdése okozta, ezek lehettek az elsődleges okok, amiért a két fél nem viszi tovább az együttműködést.

A Blizzard friss bejegyzése adós marad a többi játék sorsával kapcsolatos információkkal, hiszen a határidő után szintén játszhatatlanná válnak a jelentős felhasználói bázissal bíró Overwatch, Diablo 3 és Hearthstone címek. A sorban kakukktojásnak számít a Diablo Immortal, mivel azt a Blizzard a NetEase-szel közösen fejleszti, biztonságban van a hosszútávú együttműködés révén, azzal zavartalanul játszhatnak a kínaiak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 01:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.