:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 12. 10:58

Nagyító alá kerülhet a Broadcom - VMware üzlet

Arra utalnak bizonyos jelek, hogy nem megy át csont nélkül a régiós versenyhatóságoknál a Broadcom és a VMware idén tavasszal bejelentett akvizíciós ügylete.

Megakaszthatja az Európai Bizottság a Broadcom és a VMware között tervezett akvizíciós ügylet menetét, így az idei év értékét tekintve második legnagyobb, 61 milliárd dolláron megállapított felvásárlási üzlete pár hónappal később jöhet csak létre. A feleknek itt ugyanakkor a Microsofttal és az Activision Blizzarddal ellentétben aligha kell attól tartaniuk, hogy a tranzakciót blokkolják a versenyhatóságok.

A Broadcom képviselői a múlt héten ültek le utoljára a Bizottság illetékes szakembereivel tárgyalni, mielőtt az EU végrehajtó szerve arról döntene, hogy a tranzakció kapcsán egy legalább négy hónapig tartó második körös vizsgálatot indít.

broadcom_raspberry

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Reuters belsős forrásai szerint a tárgyaláson az érintettek elsősorban azzal érveltek, hogy a felhő- és szoftverszolgáltatások piacán rendkívül éles a verseny, eleve három nagy szereplőből áll a piac, az akvizíció révén pedig a Broadcom a VMware-rel karöltve komoly kihívója lehetne az Amazonnak, a Google-nek és a Microsoftnak.

A tárgyalások ugyanakkor nem feltétlenül a felek szándékai szerint zajlottak, így a Bizottság jelen lévő képviselőit a kiszivárgott hírek szerint nem sikerült maradéktalanul meggyőzni arról, hogy a gigantikus méretű üzlet nem akadályozza vagy torzítja a piaci versenyt. A második körös vizsgálat megindításáról az Európai Bizottság pár nappal a karácsonyi ünnepek előtt, december 20-án fog dönteni. 

A Broadcom az elmúlt években kifejezetten erős akvizíciós offenzívát indított, elsősorban szoftveres megoldásokat fejlesztő cégekkel a célkeresztben. Így a cég 2018-ban felvásárolta a CA Technologies-t, 2019-ben pedig a Symantec vállalati biztonsági megoldásokat szállító részlegét. A társaság tavaly az SAS Institute-tal is leült tárgyalni, a 15-20 milliárd dolláros értékre becsült üzlet azonban végül meghiúsult.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 20:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.