:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 23. 11:35

Ajánlatot tett a VMware-re a Broadcom

A virtualizációs szolgáltatások és szoftverekben utazó VMware felvásárlásáról tárgyal a Broadcom, mely az utóbbi években egyre nyitottabbnak tűnik a több lábon állás stratégiájára.

Tovább diverzifikálná portfólióját az egyik legnagyobb amerikai chipgyártó, a Broadcom. A cég nem hivatalos információk szerint tárgyalásokat folytat a virtualizációs platformot szállító VMware felvásárlásáról, ezzel a félvezetőpiac mellett a szoftveres megoldásokra is kiterjesztve kompetenciáját - írja a Bloomberg.

A lap informátorai szerint az akvizíciós tárgyalások jelenleg még olyan fázisban tartanak, hogy mindkét fél bármikor kitáncolhat a formálódó megállapodásból, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy a tranzakció értékéről sem született még semmilyen megállapodás.

A VMware piaci értéke egyébként ma nagyjából 40 milliárd dollár - az efféle aukciók rendszerint a piaci árhoz képest valamekkora prémium árszinten zárulnak, vagyis ha létrejön az üzlet, az az iparág egyik legnagyobb értékű akvizíciójává válhat idén.

broadcom_hand

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A Broadcom az elmúlt években kifejezetten erős akvizíciós offenzívát indított, elsősorban szoftveres megoldásokat fejlesztő cégekkel a célkeresztben. Így a cég 2018-ban felvásárolta a CA Technologies-t, 2019-ben pedig a Symantec vállalati biztonsági megoldásokat szállító részlegét. A társaság tavaly az SAS Institute-tal is leült tárgyalni, a 15-20 milliárd dolláros értékre becsült üzlet azonban végül meghiúsult.

A vállalat eddigi legnagyobb akvizíciós törekvése mégis egy közvetlen félvezetőipari versenytárs, a Qualcomm felvásárlására irányult 2018-ban, mely a Trump-adminisztráció ellenálláson hasalt el, elsősorban mivel a cég akkor még Szingapúrban működtette főhadiszállását, melyet azóta ismét amerikai földre költöztetett (San Jose-ba, mindössze 20 mérföldre a VMware Palo Alto-i főhadiszállásától).

A VMware 1998-as megalapítása óta többször is gazdát cserélt már, így a többségi rész 2004-ben került az EMC-hez, majd utóbbi 2016-os felvásárlásával a Dellhez. A cég tavaly vált ki a Dellből, a legnagyobb befolyással rendelkező tulajdonos azonban Michael Dell maradt, aki a VMware részvények 40%-ával rendelkezik.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról