Szerző: Koi Tamás

2022. december 2. 09:36

Perc helyett kilométer alapon kell fizetni a megújult okoscascóért

Három évvel az ország első "okoscasco" termékének bevezetését követően átalakul a Cristo autós biztosítási szolgáltatása.

Új néven, új elszámolási rendszerrel folytatja tovább a Cristo nevű platform gépjárműbiztosítási terméke - jelentette be tegnap egy online befektetői tájékoztatón Szota Szabolcs, a szolgáltatást üzemeltető Smartsurance Technologies társalapító/ügyvezetője.

A gépjárművek OBDII-es csatlakozójába dugható, mobilneten kommunikáló telemetriai eszköz, a Beat adataira épülő, 2019 decemberétől elérhető Roar Casco mögötti újító elgondolás az volt, hogy a tulajdonos a tényleges autóhasználat alapján fizessen csak casco díjat. Erre akkor a percdíjas elszámolás tűnt alkalmasnak, azaz az autós más díjat fizetett mozgó jármű esetén és mást az álló helyzetben hagyott (parkoló) autónál.

cristo

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Szota a tegnapi tájékoztatón elmondta, hogy a felhasználóktól kapott visszajelzések alapján a Roar Cascót decemberben kivezetik, az új, Cristo Casco nevű konstrukciónál a percalapú modellt kilométeralapú elszámolás váltja fel (egyszerre sóhajtott fel több ezer, a nap számottevő részét a budapesti dugókban araszolva töltő autós). További változás, hogy jobban különválik az álló helyzeti védelem és a mozgó jármű védelme úgy, hogy meg lehet kötni a biztosítást kizárólag előbbire, vagyis ilyenkor a biztosító csak a parkoló autóban keletkezett károk után (rongálás, elemi kár, lopás) térít.

A Smartsurance mindemellett nemzetközi MGA (Managing General Agent - magyarul kb. vezérügynök) licencet is szerzett, ami jelentősen kitágítja a cég mozgásterét a biztosítási termékek piacán, egyúttal megnyitva az utat a nemzetközi piacok felé.

A Cristo Cascót továbbra is a cég okostelefonos applikációján keresztül lehet megkötni és kezelni, mely a Beat telemetriai eszközből kinyert adatok alapján a biztosításon túl alkalmas egyebek mellett a parkolásfizetés manuális indítására és automatikus leállítására, az útdíjköteles szakaszok figyelésére és autópályamatrica-vásárlásra, illetve az autó egyes menettulajdonságainak valamint az útvonalnak a kiolvasására, megjelenítésére vagy akár gamifikálására is.

a címlapról