Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 1. 13:59

Nem tervezte kirakni az Apple a jutalékot kritizáló Twitter szűrét

Az Apple a híreszteltekkel ellenben egyelőre nem tervezte a közösségi szolgáltatás eltávolítását.

Elon Musk az Apple főhadiszállásán találkozott Tim Cook-kal, miután több napon át zajló Twitter-háborúban azzal vádolta meg a cupertinóiakat, hogy eltávolítanák a Twittert az App Store kínálatából. A feszültség apropója az alkalmazásbolt 15-30 százalékos jutaléka volt, amivel a havi 8 dollárért kínált hitelesített pipa kapcsán már az eddig ingyen működő Twitternek is számolnia kellene.

Musk azóta törölt mémje szerint inkább „háborúba indulna,”, mintsem 30 százalékot fizessen az Apple-nek. A beszélgetés végül eredményesen zárult, a Twitter törlése egy félreértés volt, Musk bejegyzése szerint sikerült tisztázni az Apple-vezérrel, hogy ennek az ötlete se merült fel. Hétfőn Musk az Apple ellen intézett tweetjeiben felhozta még többek közt, hogy az App Store moderálási gyakorlatai korlátozzák a szólásszabadságot, és belengette, hogy akár saját okostelefon-márkát is indítana.

elon_cook

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

A Twitter-tulajdonos nem kendőzi, hogy a vállalkozás bevétele súlyosan megcsappant, miután egyes hirdetők leállították kampányaikat, és a kritikusok sem nézik jó szemmel a lazított szabályzatokat, illetve a letiltott fiókok visszaengedését. A munkatársakat arra figyelmeztette, hogy akár a csőd is kinéz a dollármilliárdos veszteségek után.

Bár mint kiderült, az app marad, a felmerült forgatókönyv eléggé kedvezőtlen lett volna a Twitter számára, lévén az egyik legfontosabb disztribútort vesztette volna el. Az alkalmazásbolt irányelvei egyébként kimondják, hogy a vállalat nem terjeszt olyan appokat, amik a „határokat átlépő” problémás tartalmak generálásának, vagy a nem elfogadható viselkedésnek adnak teret, ilyen szempontból akár alapja is lehetett volna a törlés vádjának.

Nyomás mutatkozik az Európai Bizottság részéről is: szerdán a végrehajtó szerv arra figyelmeztette a Twittert, hogy növelje meg erőfeszítéseit a gyűlöletbeszéd és a dezinformáció fékezésének irányába, hivatkozva a nemrég életbe lépett Digital Services Actre, hiszen amennyiben nem tartják be az előírásokat, a Twitterre nem csak pénzbírság szabható ki, de rosszabb esetben tilalommal végződhet a dolog.

a címlapról