:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 1. 13:59

Nem tervezte kirakni az Apple a jutalékot kritizáló Twitter szűrét

Az Apple a híreszteltekkel ellenben egyelőre nem tervezte a közösségi szolgáltatás eltávolítását.

Elon Musk az Apple főhadiszállásán találkozott Tim Cook-kal, miután több napon át zajló Twitter-háborúban azzal vádolta meg a cupertinóiakat, hogy eltávolítanák a Twittert az App Store kínálatából. A feszültség apropója az alkalmazásbolt 15-30 százalékos jutaléka volt, amivel a havi 8 dollárért kínált hitelesített pipa kapcsán már az eddig ingyen működő Twitternek is számolnia kellene.

Musk azóta törölt mémje szerint inkább „háborúba indulna,”, mintsem 30 százalékot fizessen az Apple-nek. A beszélgetés végül eredményesen zárult, a Twitter törlése egy félreértés volt, Musk bejegyzése szerint sikerült tisztázni az Apple-vezérrel, hogy ennek az ötlete se merült fel. Hétfőn Musk az Apple ellen intézett tweetjeiben felhozta még többek közt, hogy az App Store moderálási gyakorlatai korlátozzák a szólásszabadságot, és belengette, hogy akár saját okostelefon-márkát is indítana.

elon_cook

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Twitter-tulajdonos nem kendőzi, hogy a vállalkozás bevétele súlyosan megcsappant, miután egyes hirdetők leállították kampányaikat, és a kritikusok sem nézik jó szemmel a lazított szabályzatokat, illetve a letiltott fiókok visszaengedését. A munkatársakat arra figyelmeztette, hogy akár a csőd is kinéz a dollármilliárdos veszteségek után.

Bár mint kiderült, az app marad, a felmerült forgatókönyv eléggé kedvezőtlen lett volna a Twitter számára, lévén az egyik legfontosabb disztribútort vesztette volna el. Az alkalmazásbolt irányelvei egyébként kimondják, hogy a vállalat nem terjeszt olyan appokat, amik a „határokat átlépő” problémás tartalmak generálásának, vagy a nem elfogadható viselkedésnek adnak teret, ilyen szempontból akár alapja is lehetett volna a törlés vádjának.

Nyomás mutatkozik az Európai Bizottság részéről is: szerdán a végrehajtó szerv arra figyelmeztette a Twittert, hogy növelje meg erőfeszítéseit a gyűlöletbeszéd és a dezinformáció fékezésének irányába, hivatkozva a nemrég életbe lépett Digital Services Actre, hiszen amennyiben nem tartják be az előírásokat, a Twitterre nem csak pénzbírság szabható ki, de rosszabb esetben tilalommal végződhet a dolog.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 04:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.