:

Szerző: Koi Tamás

2022. november 14. 11:50

Tovább zajlik a Twitter szisztematikus leépítése

Tovább folytatja meglehetősen unortodox cégstruktúra-átalakítási folyamatát a Twitter újdonsült tulajdonosa, Elon Musk, aki alig több mint egy héttel azután, hogy a fél kollektívát lapátra tette, több ezer külsőssel is szerződést bontott.

Egyik pillanatról a másikra megszüntette több ezer külsős megbízási szerződését a hétvégén a Twitter, melyet fennállása óta nem látott kihívások elé állít saját újdonsült tulajdonosa, Elon Musk. A CNBC egyes, hivatalosan meg nem erősített belsős információkra hivatkozva arról ír, hogy mintegy 4400-5500, alvállalkozókon keresztül dolgozó külsősnek, mondhatott búcsút az új menedzsment - alig több mint egy héttel azután, hogy a cég saját, belső kollektíváját gyakorlatilag megfelezték.

A riport szerint az alvállalkozók jelentős része indiai, illetve más, jellemzően külföldön élő szakember, akiket úgy vágtak el minden céges erőforrástól, hogy előtte sem őket, sem a velük kapcsolatban lévő belsős csapatokat nem értesítették. Ami azt illeti, nincs is ki értesítse a kollektívát, miután a hírek szerint a Twitter teljes belső kommunikációs részlege lapátra került a múlt heti leépítési hullámban.

twitter_ekg

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A külsősöknek - utólag - megküldött, a The Insider birtokába jutott tájékoztató levél szerint a Twitter az újonnan bevezetett "költséghatékonysági és újratervezési intézkedések" részeként nem tart a továbbiakban igényt a munkájukra, ezzel azonnali hatállyal meg is szűnik minden céges hozzáférésük, illetve az utolsó munkanapjuk november 14. lesz, melyen felmentést kapnak a munkavégzés alól.

A világ leggazdagabb embereként jegyzett, meglehetősen megosztó szemléletű milliárdos, Elon Musk a Twitter október 28-án lezárult felvásárlását követően gyors ütemben merőlegesen a föld felé irányította a céget: először a társaság korábbi vezetőit rúgta ki, rá egy hétre rá a főállású munkavállalók felét, majd még ugyanezen a héten közölte a megmaradt alkalmazottakkal, hogy a válság közösségi médiára gyakorolt hatása és a hirdetési kedv csökkenése (azt még maga Musk is belátta, hogy a hirdetők nem pusztán a válság miatt menekülnek a platformról) miatt nincs kizárva, hogy a Twitter belátható időn belül csődbe megy.

Szintén a múlt héten egy dolgozóknak tartott fórumon az új tulajdonos azt is közölte, hogy ha valaki záros időn belül nem tér vissza az irodába dolgozni az otthoni irodai környezetből, holott ezt nyilvánvalóan megtehetné, azt automatikusan úgy fogják értékelni, mintha beadta volna a felmondását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.