Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 30. 14:03

Az ellátásilánc-menedzsment felé nyújtózkodik az Amazon

A világjárvány elvezetett egy sor olyan problémához, ami az ellátási lánc eddig nem látott hiányosságaira és kritikusságára világított rá, erre építkezve erősítené tovább az Amazon a felhőszámítási piacon elért fölényét a Microsofttal és az Alphabettel szemben.

Többévnyi e-kereskedelmi tapasztalatára alapozva a cég bemutatta új AWS Supply Chain szolgáltatását, aminek célja az ellátásilánc-menedzsmentben segíteni a vállalkozásokat, könnyen monitorozhatóvá tenni a készleteik állását. A vállalat ismertetése szerint a felhőalapú alkalmazás gépi tanulásos algoritmusokkal segít rálátni az ügyfelek számára az ellátási láncuk gyengepontjaira és kockázataira, egyben segít a költségcsökkentésben és a gyors döntéshozatalban a váratlanul felmerülő problémák során.

A szolgáltatás SAP, EDI vagy más vállalati erőforrás-tervező rendszerekből, például raktár- vagy rendeléskezelési forrásokból tudja behúzni a szervezet ellátási láncának adatait. Utána a különböző adatok kinyerésére és egységesítésére fejlesztett MI modellek segítségével automatikusan létrehoz egy data lake-et, majd egy valósidejű, a kontextusról információkat adó térkép formájában vizualizálja a szervezet ellátási láncának egyes pontjait, amihez hozzáférhet a szervezet többi vezetője is. 

Az AWS Supply Chain automatikus javaslatokat is tesz az egyes problémák megoldására, például a készletek mozgatását a helyszínek között, amihez mérlegeli a létesítmények közötti távolságot és a fenntarthatóságra gyakorolt ​​hatást is. 

aws

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az Amazon az elmúlt évek során jelentősen kiterjesztette reklámüzletágát, aminek folyományaként elindul az AWS Clean Room nevű, privacy-fókuszú szolgáltatás is, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a magánszférát jobban előtérbe helyezve szabhassanak hirdetéseket az ügyfeleikhez.

A friss szolgáltatások az Amazon hosszútávú stratégiájába illeszkednek, melynek révén az e-kereskedelmi ág által fejlesztett funkciók eljutnak más cégekhez is szolgáltatás formájában. Ezzel olyan piacon lévő termékekkel fog versenyezni, mint az Oracle Fusion Cloud SCM és a Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management.

Az AWS Supply Chain fogyasztásalapú árazási modellt használ: óránként 0,28 dollár az első 10 GB tárhely és szolgáltatás, majd havonta gigabájtonként további 0,25 dollárt kell fizetni, ha sikerül átlépni a mennyiséget. Az előzetes verzió egyelőre az Egyesült Államok keleti (Észak-Virginia) és nyugati régióiban, valamint az európai Frankfurtban érhető el.

A Gartner piackutató cég szerint az ellátási lánc menedzsment (SCM) jelenleg a leggyorsabban növekvő piac a vállalati alkalmazásszoftverek szegmensében, ami 2022-ben összesen 20,24 milliárd dolláros árbevételt generálhat.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.