Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 30. 12:41

Javítás jött a nagy Windows 11 frissítés idegesítő hibájához

Teljesítmény-problémák miatt a Microsoft november elején részlegesen letiltotta a szeptember végén kiadott, 22H2-es kiadásra való frissítés lehetőségét egyes Windows 11-et futtató gépeken, a problémára most érkezett meg a javítás előnézetben.

A szoftveróriás a hónap elején hívta fel rá a figyelmet, hogy a Windows 11 szeptember végén kiadott első nagy frissítőcsomagja, a Windows 11 22H2 telepítése után egyes felhasználók azt tapasztalhatják, hogy a játékok szaggatnak, vagy más teljesítménybeli problémák merülnek fel a futtatás során. Ennek hátterében az állhatott, hogy az operációs rendszer bugja aktiválta az érintett alkalmazásokban a GPU-teljesítményt ellenőrző funkciókat, amiket jellemzően a fejlesztők használnak.

A redmondi cég nem részletezte, hogy pontosan mely alkalmazások és játékok esetében merültek fel a kellemetlen jelenségek, mindenesetre elérhetetlenné tette a frissítés lehetőségét, és nem javasolta a manuálist telepítést sem. A kiadásra már upgradelt felhasználók most már elérhetik a frissítési előnézetben kiadott KB5020044-es csomagot a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

windows_11

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Windows 11 22H2 kigördülése után első körben az Nvidia-felhasználók jelentették, hogy a telepítés után az addig problémamentesen futó játékaik drámaian belassultak, leesett a képkockasebesség, illetve szinkronizációs hibák adódtak. A cég egy új GeForce Experience kiadással hamar reagált a helyzetre, de utána sem javult a helyzet mindenkinél.

A Steam játékplatform szeptemberi hardver- és szoftverfelmérése azt mutatta, hogy a szolgáltatást használó gamerek közül négyből egy már Windows 11-et futtat, ami azért is impozáns, mert a Windows 11-re való frissítésnek szigorú feltételei vannak a hardvert nézve, illetve a 22H2-es kiadás a már említett idegesítő, Nvidia videókártyákat érintő bugot is behozta, ami többek kedvét elvehette egy esetleges update-től.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.