Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 21. 13:38

Megérkezett a Windows 11 első nagy frissítése

Menetrendszerűen megérkezett a Windows 11 operációs rendszer első, nagy frissítőcsomagja, mely a Microsoft vadonatúj felhasználói felülettel ellátott operációs rendszerét javarészt az egyébként is új külső alatt finomította.

Tegnap megkezdődött a Windows 11 operációs rendszer első nagy horderejű frissítésének terjesztése a kliensek felé. A globálisan, több mint 190 országban egyszerre megjelenő 2022-es frissítőcsomag az eredeti kezelőfelülethez alig nyúl hozzá, ugyanakkor gyakorlatilag minden felhasználói rétegnek tartogat valamilyen újdonságot a motorháztető alatt.

Az átfogó rendszerfrissítés egyik legfontosabb ismérve, hogy minden eddigi hasonló frissítésnél kisebb csomagban (a letöltött fájlok mérete a legtöbb felhasználónál mindössze 450 MB) érkezik, illetve ennek megfelelően gyorsabban is települ. Ez alapvetően összehangban van a Microsoft idén év elején bejelentett törekvésével, miszerint a jövőben a fontosabb új funkciókat gyorsabban és problémamentesebben igyekszik majd eljuttatni a felhasználókhoz.

További érdekesség a frissítési folyamat kapcsán, hogy mostantól egyes régiókban, országokban az áramhálózat aktuális terheltségét, illetve a zöld energia elérhetőségét figyelembe véve is időzíthető a frissítések letöltése és telepítése, ezzel a teljes folyamat karbonlábnyoma a Microsoft szerint számottevően csökkenthető.

win11_file_expl
az egyik legnagyobb dobás, az explorer tab csak októberben érkezik (forrás: microsoft)

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A Windows 11 idei nagy frissítésének legnagyobb dobása, illetve a felhasználói felületet érintő legnagyobb újdonság a File Explorerben böngészők mintájára megjelenő füles elrendezés, ez azonban csak októberben kerül majd be a repertoárba. Ezen felül olyan apróságok egészítik ki a megújult UI-t, mint a Start Menüben létrehozható könyvtárszerkezet, illetve a Snap Layout elrendezések finomhangolása.

Szintén lényeges újdonságnak számítanak egyes, fogyatékkal élők helyzetét megkönnyítő, szintén korábban már részlet.ezett frissítések, mint például a teljes rendszerfelületet érintő feliratozási lehetőség, illetve a szövegolvasó megújult a régi robothanghoz képest valóságos felüdülésnek ható, természetes hangja (abból is három variáns), mely egyelőre csak angolul használható.

A Windows 11 2022-es frissítése a játékosok számára is tartogat újdonságokat, így az Xbox Game Bar helyét a Xbox Controller Bar veszi át, illetve mostantól az ablakban futó játékoknál is támogatottak az Auto HDR és VRR üzemmódok.

A frissítés a fentiek mellett néhány olyan aprósággal egészíti ki az operációs rendszer repertoárját, mint a továbbfejlesztett, alap fotomanipulációra használható Photos app, a taskbar kisebb finomhangolása, illetve a vágólap-kontextusok kibővítése.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.