:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 6. 14:21

Barátkoznak a gamerek a Windows 11-gyel

Négyből egy Steam-felhasználó játszik már a legújabb operációs rendszert futtató eszközön.

A Steam kiadta szeptemberi hardver- és szoftverfelmérését, ami azt mutatja, hogy a játékplatform felhasználóinak egyre nagyobb szelete váltott már át Windows 11 operációs rendszerre. Bár a Microsoft egyelőre nem közölt hivatalos számokat a rendszer adaptációjáról, a játékstreaming-szolgáltatás felmérése szerint meglehetősen egészséges mértékben hódít teret magának. A Valve által gyűjtött, Steam-felhasználókra vonatkozó adatok szerint négyből egy PC már Windows 11-et futtat, ami a játékosok 24,84 százalékát jelenti, és lassú, de folyamatos tempóval 1,06 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A szám azért is impozáns, mert a Windows 11-re való frissítésnek szigorú feltételei vannak a hardvert nézve, illetve a 22H2-es kiadás egy Nvidia videókártyákat hozó idegesítő bugot is hozott a játékosoknak, ami több kedvét elvehette egy esetleges update-től. A frissítés után a felhasználók nagy része teljesítményproblémákat tapasztalt, a játékok futása közben akadozott a kép, leesett a frame rate, de szerencsére az Nvidia viszonylag gyorsan kiadott rá egy javítást.

A számok biztató tendenciát mutatnak az Nvidia Ampere videókártyák, különösen az RTX 3060 lassú növekedéséről is, ami azt tükrözi, hogy az év végével kezdenek normalizálódni a hardverek árai, ezzel együtt a kereslet is nő. A könnyen beszerezhető és olcsóbb GTX 10-es sorozat még mindig az öt legnépszerűbb játékkártya között említhető a Steam-játékosook körében.

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.