:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 6. 14:21

Barátkoznak a gamerek a Windows 11-gyel

Négyből egy Steam-felhasználó játszik már a legújabb operációs rendszert futtató eszközön.

A Steam kiadta szeptemberi hardver- és szoftverfelmérését, ami azt mutatja, hogy a játékplatform felhasználóinak egyre nagyobb szelete váltott már át Windows 11 operációs rendszerre. Bár a Microsoft egyelőre nem közölt hivatalos számokat a rendszer adaptációjáról, a játékstreaming-szolgáltatás felmérése szerint meglehetősen egészséges mértékben hódít teret magának. A Valve által gyűjtött, Steam-felhasználókra vonatkozó adatok szerint négyből egy PC már Windows 11-et futtat, ami a játékosok 24,84 százalékát jelenti, és lassú, de folyamatos tempóval 1,06 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szám azért is impozáns, mert a Windows 11-re való frissítésnek szigorú feltételei vannak a hardvert nézve, illetve a 22H2-es kiadás egy Nvidia videókártyákat hozó idegesítő bugot is hozott a játékosoknak, ami több kedvét elvehette egy esetleges update-től. A frissítés után a felhasználók nagy része teljesítményproblémákat tapasztalt, a játékok futása közben akadozott a kép, leesett a frame rate, de szerencsére az Nvidia viszonylag gyorsan kiadott rá egy javítást.

A számok biztató tendenciát mutatnak az Nvidia Ampere videókártyák, különösen az RTX 3060 lassú növekedéséről is, ami azt tükrözi, hogy az év végével kezdenek normalizálódni a hardverek árai, ezzel együtt a kereslet is nő. A könnyen beszerezhető és olcsóbb GTX 10-es sorozat még mindig az öt legnépszerűbb játékkártya között említhető a Steam-játékosook körében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.