:

Szerző: Koi Tamás

2022. november 15. 11:33

Egyre több gamert tanít móresre a Microsoft

Miközben a játékosok általánosságban kevesebb bejelentést tettek, megtöbbszöröződött a szabálysértő Xbox-fiókok elleni proaktív fellépés a Microsoftnál az idei első félévben - derül ki a cég témát érintő első publikus riportjából.

Tegnap kiadta első, publikus transzparencia-jelentését az Xbox gaming platformot illetően a Microsoft, mely első alkalommal enged betekintést a cég Xbox platformot érintő moderációs tevékenységébe és statisztikáiba. A terjedelmes, 32 oldalas jelentés egyik legfontosabb mérőszáma, hogy a Microsoft az idei első félévben 4,78 millió fiókot függesztett fel véglegesen vagy ideiglenesen proaktív módon a felhasználói szabályzat megsértése miatt.

A statisztikák szerint ez egyébként óriási mennyiségi ugrás a tavalyi év két félévét, illetve egészét tekintve is, a redmondi cég legalább nyolcszor annyi fiók tulajdonosával szemben intézkedett az idei első félévben, mint egy évvel korábban és több mint tízszer annyival, mint a tavalyi második félévben.

gtaiv_art

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az inkriminált accountok elsősorban a különböző játékokban felfedezett csalások (cheating), spamelés és a követők számának mesterséges manipulálása miatt lettek ideiglenesen vagy véglegesen bannolva.

A platform moderátorai az első félévben 199.000 ezer esetben kezdeményezték felnőtt, szexuális tartalmak eltávolítását, 87.000 esetben pedig csalással és 54.000 esetben zaklatással kapcsolatos ügyekben. A riport emellett rámutat, hogy az illegális tevékenységek közül a leginkább üldözöttnek számító kalózkodással, egyéb kódváltoztatási kísérletekkel és adathalász módszerekkel kapcsolatos intézkedések száz százalékban proaktív módon zajlottak a Microsoftnál.

A jelentés egyik érdekes vonzata, hogy miközben a proaktív intézkedések száma drasztikusan megnőtt éves szinten, addig a felhasználók által jelentett visszaélések 36%-kal, 33,07 millióra csökkentek. A bejelentések tetemes része a játékok során tapasztalt visszaélésszerű vagy a fair play szabályait megsértő viselkedésre (elsősorban cheating vagy teamkill) vezethető vissza a jelentés alapján.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.