Szerző: Koi Tamás

2022. október 19. 13:42

Január 1-től korrigálja árait a Vodafone

Élve a jogszabály által, illetve a szerződési feltételekben biztosított lehetőségével az összes lakossági, illetve számos flottás és kisvállalati tarifa és szolgáltatás díját korrigálja január 1-jétől a Vodafone Magyarország.

A tavaly szeptemberi és az idén augusztus végi átlagos fogyasztói árindex-változásnak megfelelően korrigálja szolgáltatási díjait január 1-jétől a Vodafone Magyarország. Az erről szóló tájékoztató a napokban kapják meg a cég lakossági és egyes kisvállalati ügyfelei, valamint néhány flottapartner - vagyis azok, akiket az árváltozás érinteni fog.

A Vodafone Magyarország a magyarországi távközlési piacon elsőként illesztette be általános szerződési feltételeibe az automatizált, inflációarányos díjkorrekciót, mely azóta a piac két másik, meghatározó szereplője, a Yettel Magyarország és a Magyar Telekom is átvett kisebb-nagyobb módosításokkal.

vf_man

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az intézkedés lényege, hogy a szolgáltatók a rendkívüli mértékben megugró mértékű pénzromlásra arányos ellensúlyozással reagálni tudjanak éves szinten - ehhez mindegyik cég a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett árindex-változás adatokból dolgozik, ám más időintervallumot átlagolva, így kerül sor elsőként a Vodafone árkorrekciójára, melyet előreláthatóan 2023. februárjában követhet a Yettel és a Magyar Telekom - a 2022-es naptári évre vonatkozó átlagos árindex-változást alapul véve (ami alighanem magasabb értéket mutat majd, mint a Vodafone esetében).

A díjkorrekció tényét a szolgáltató megerősítette lapunknak, a Vodafone Magyarország sajtóosztályán elmondták, hogy a szolgáltató 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszak 109,39 % mértékű átlagos fogyasztói árindex változást figyelembe véve 2023. január 2-tól hasonló mértékű a hatályos Általános Szerződési Feltételek szerinti automatikus díjkorrekciót alkalmaz lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleinél. A díjkorrekció az otthoni (vezetékes) és a mobil szolgáltatások előfizetési díjait egyaránt érinti.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.