Szerző: Koi Tamás

2022. október 3. 11:21

Tőzsdére megy az Intel autonómjármű-divíziója

A korábban ismertetett terveknek megfelelően tőzsdére viszi egyik legnagyobb leányvállalatát, az autonóm járművek szegmensében jelentős technológiai beszállítói pozícióban lévő Mobileye-t az Intel.

Megkezdődött az Intelhez tartozó Mobileye tőzsdei bevezetési folyamata, derül ki egy az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC) részére szeptember végén benyújtott tájékoztató anyagból. Az autonóm járművekbe különféle hardveres és szoftveres megoldásokat fejlesztő és gyártó izraeli céget 2017-ben vásárolta fel az Intel, mely tavaly év végén közölte a tőzsdére vitellel kapcsolatos terveit.

Bár a Mobileye az elmúlt években kifejezetten jó pénzügyi eredményeket szállított, a gazdasági környezet romlása és az infláció együttesen mostanra jelentősen redukálta a cég becsült értékét, így míg tavaly nagyjából 50 milliárd dollárról szóltak a pletykák, a Bloomberg tudósítása szerint az Intel most már legjobb esetben is legfeljebb 30 milliárd dollárt remél az IPO-tól.

mobileye_car

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az 1999-ben alapított cég számos, patinás autóipari gyártó beszállítója, így megoldásai többek közt megtalálhatók a VAG-csoport egyes márkáinál (Audi, Volkswagen), a BMW-nél, a Nissannál, a GM-nél és a Hondánál is, a SEC részére eljuttatott tájékoztató anyag szerint a Mobileye technológiáit ma mintegy 50 autóipari gyártó használja nagyjából 800 gépjárműtípusban.

A Mobileye elsősorban a vezetéssegítő funkciókat kiszolgáló EyeQ rendszerchippel tarolta le a piacot, melynek legnagyobb teljesítményű, rendkívül komplex felépítésű EyeQ Ultra nevű változatát a 2022-es CES-en jelentette be az Intel. 

A cég emellett egy saját, crowdsourcing alapú, V2X-rendszerrel is rendelkezik, ez a Road Experience Management (REM), melynek segítségével a Mobileye technológiájával ellátott járművek és egyéb objektumok képesek közlekedési információkat megosztani egymással.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról