Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 27. 14:13

Feltámadt hamvaiból 2020 legutáltabb videojátéka

Szó szerint a halálból hozta vissza a lengyel CD Projekt RED a nem is annyira távoli jövőben játszódó nyílt terepes sci-fi RPG-akciójátékát, a Cyberpunk 2077-et.

Még a játékot jegyző lengyel CD Projekt RED (CDPR) egyik vezető fejlesztője is szürreálisnak nevezte, ahogy a Cyberpunk 2077 című, nyílt terepes sci-fi RPG a hamvaiból feltámadt az elmút hetekben - írja a Gamespot, mely a tegnap közölt videointerjút Pawel Saskoval, csaknem két évvel azután, hogy a játék - első alkalommal - napvilágot látott.

A Cyberpunk 2077-et sokáig az évtized legnagyobb csalódásaként emlegették a rajongók és a kritikusok egyaránt, miután a fantasy témájú Witcher 3-at is jegyző stúdió bicskája látványosan beletört az eredetileg 2012-ben bejelentett, óriási érdeklődéssel várt projektbe. 

cyberpunk_2077

Noha a szerepjáték alapvetően pozitív értékeléseket kapott a sajtótól, arról már a megjelenés előtt közzétett kritikák is említést tettek, hogy az anyag hemzseg a bugoktól, és hajlamos a fagyásra is - és ez csak a kezdet, hiszen a cikkek kizárólag a PC-s verziót vették alapul.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A nyolcmillió példányban előrendelt Cyberpunk 2077 PC-re, Stadiára, PS4-re és Xbox One-ra jelent meg, a premiert követően pedig hamar beigazolódott a játékosok félelme: a játék konzolos kiadása csak a PS5-ön és Xbox Series X/S-en futott szépen, de a bosszantó bugokból minden platformra jutott jócskán - ez végül oda vezetett, hogy a rendkívül rossz visszajelzésekre reagálva a Sony mindeddig példátlan módon több mint fél évre el is távolította a játékot a konzolos piacteréről, a PlayStation Store-ból.

A Cyberpunk 2077 fejlesztése és javítgatása ugyanakkor a háttérben folyamatosan zajlott, érkeztek az újabb küldetéseket kínáló kiegészítők és egyéb tartalmak, a rajongók pedig az eltelt időszakban szép lassan visszacsordogáltak. A játék népszerűsége végül idén szeptemberben meredek felívelésbe kezdett, a legutóbbi hétvégén pedig már a Witcher 3 korábbi csúcsát is megdöntő, rekordszámú játékos játszott vele.

A játék népszerűségének ugrásszerű növekedése szoros összefüggést mutat azzal, hogy a Netflix éppen szeptemberben illesztette be a katalógusába a Cyberpunk-univerzumban játszódó, a CDPR-rel kooperációban készült Cyberpunk: Edgerunners című japán anime-sorozatot, mely kifejezetten kedvező kritikákat kapott.

A videojáték fejlesztése jelenleg is gőzerővel zajlik, a CDPR éppen szeptember elején jelentette be a következő nagyobb kiegészítő-csomagot, a Phantom Liberty-t, mely valamikor jövőre készülhet el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról