Szerző: Koi Tamás

2021. november 18. 10:44

Szabadulna a Deutsche Telekom a T-Systemstől

Német lapértesülések szerint megválna IT- rendszerintegrátori leányvállalatától, a T-Systemstől a Deutsche Telekom. A részlegnek betett a koronavírus-járvány, ezért már korábban terítékre kerültek az átalakítások.

Eladná IT-rendszerintegrátori leányvállalatát a Deutsche Telekom - írja a Reuters a német Manager Magazin mai cikkében megjelent pletykák alapján. A hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint a legnagyobb európai távközlési multi februárban ülhet tárgyalóasztalhoz a potenciális vevőkkel a részletek kidolgozása kapcsán, a megállapodás pedig valamikor 2022 szeptemberében várható.

A Deutsche Telekomhoz tartozó, frankfurti székhelyű T-Systems International GmbH az egyik legnagyobb rendszerintegrátor Németországban, a 29 ezer munkavállalót foglalkoztató cég ügyfelei között szinte az összes iparág vezető közép- és nagyvállalatai megtalálhatók. A 20 országban - köztük a DT-ITS-en keresztül Magyarországon - jelen lévő vállalat tavalyi árbevétele 4,2 milliárd euró volt.

Fontos leszögezni, hogy a potenciális üzlet nincs hatással a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt. tulajdonosi szerkezetére.

tsm_boss
Adel Al-Saleh, a T-systems vezérigazgatója (fotó: getty images)

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A T-Systems potenciális értékesítéséhez elemzők szerint alapvetően az vezethet(ett), hogy míg a Deutsche Telekomon belül a távközlési ágazat a koronavírus világjárvány idején kifejezetten jól teljesített, addig ez távolról sem volt elmondható az IT-rendszerintegrátor leányvállalat esetében.

Bár a cég számos, a járványhelyzettel összefüggő egészségügyi projektben részt vett (egyebek mellett a T-Systemshez fűződik az SAP mellett a húszmillió eurós büdzséből fejlesztett német kitettség-értesítő rendszer fejlesztése), a megrendelések száma a válság idején nagyjából a negyedével esett vissza.

A tavalyi évben elsősorban az autóipar és a légiközlekedéshez kötődő társaságok IT-költése csappant meg drámaian, amit a T-Systems is komolyan megérzett, így a Deutsche Telekom vezetése már 2020-ban előrevetítette, hogy a korábbiakhoz képest jelentősebb átalakításokra lesz szükség a cégstruktúrát illetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról