Szerző: Koi Tamás

2021. november 18. 10:44

Szabadulna a Deutsche Telekom a T-Systemstől

Német lapértesülések szerint megválna IT- rendszerintegrátori leányvállalatától, a T-Systemstől a Deutsche Telekom. A részlegnek betett a koronavírus-járvány, ezért már korábban terítékre kerültek az átalakítások.

Eladná IT-rendszerintegrátori leányvállalatát a Deutsche Telekom - írja a Reuters a német Manager Magazin mai cikkében megjelent pletykák alapján. A hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint a legnagyobb európai távközlési multi februárban ülhet tárgyalóasztalhoz a potenciális vevőkkel a részletek kidolgozása kapcsán, a megállapodás pedig valamikor 2022 szeptemberében várható.

A Deutsche Telekomhoz tartozó, frankfurti székhelyű T-Systems International GmbH az egyik legnagyobb rendszerintegrátor Németországban, a 29 ezer munkavállalót foglalkoztató cég ügyfelei között szinte az összes iparág vezető közép- és nagyvállalatai megtalálhatók. A 20 országban - köztük a DT-ITS-en keresztül Magyarországon - jelen lévő vállalat tavalyi árbevétele 4,2 milliárd euró volt.

Fontos leszögezni, hogy a potenciális üzlet nincs hatással a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt. tulajdonosi szerkezetére.

tsm_boss
Adel Al-Saleh, a T-systems vezérigazgatója (fotó: getty images)

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A T-Systems potenciális értékesítéséhez elemzők szerint alapvetően az vezethet(ett), hogy míg a Deutsche Telekomon belül a távközlési ágazat a koronavírus világjárvány idején kifejezetten jól teljesített, addig ez távolról sem volt elmondható az IT-rendszerintegrátor leányvállalat esetében.

Bár a cég számos, a járványhelyzettel összefüggő egészségügyi projektben részt vett (egyebek mellett a T-Systemshez fűződik az SAP mellett a húszmillió eurós büdzséből fejlesztett német kitettség-értesítő rendszer fejlesztése), a megrendelések száma a válság idején nagyjából a negyedével esett vissza.

A tavalyi évben elsősorban az autóipar és a légiközlekedéshez kötődő társaságok IT-költése csappant meg drámaian, amit a T-Systems is komolyan megérzett, így a Deutsche Telekom vezetése már 2020-ban előrevetítette, hogy a korábbiakhoz képest jelentősebb átalakításokra lesz szükség a cégstruktúrát illetően.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 13:17

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.