Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 22. 12:46

A felhőszolgáltatók körmére néz Nagy-Britannia

Ágazati vizsgálatot indít Nagy-Britanniában a felhőszolgáltatások piacának felmérésére az illetékes hatóság, az Ofcom. A szervezet azt próbálja kideríteni, hogy a szegmens három domináns szereplőjének működése jogszabályba ütköző módon torzítja-e a versenyt.

Tüzetes vizsgálatnak veti alá a felhőszolgáltatók működését Nagy-Britanniában a helyi médiahatóság, az Ofcom. A szervezet keddi közleményében előrevetítette, hogy elsősorban a piac három nagy szereplőjét, az Amazont (AWS), a Google-t (Google Cloud) és a Microsoftot (Azure) kívánja nagyító alá venni. Az ágazati vizsgálat várhatóan egy éven belül lezárulhat majd, annak megállapításaitól függően dönt a továbbiakról a szervezet.

A most bejelentett ágazati vizsgálat az Ofcom átfogó, digitális piacokat és digitális fejlettséget feltérképező akciósorozatának a részét képezi, és hangsúlyozottan nem jelenti azt, hogy az érintett piacokkal egyébként súlyos, azonnali intézkedést kívánó probléma lenne.

Az Ofcom a felhőszolgáltatókon kívül így többek közt az jövőre az azonnali üzenetküldő alkalmazások, az okostévék és az okoshangszórók szegmensében is átfogó ágazati vizsgálatokra készül.

gb_cloud

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A brit piacon - akárcsak a globális összesítésben - az Amazon jelenleg kényelmesen piacelső az AWS-sel, míg a Microsoft a második pozíciót foglalja el, míg a Google a dobogó legalsó fokán áll. A három cég az Ofcom szerint összességében a mintegy 15 milliárd angol fontot (16,8 milliárd dollárt) érő piac nagyjából 81%-át tartja a kezében. 

Nagy-Britanniában a felhőszolgáltatók anyavállalatai olykor más ügyek kapcsán az elmúlt időszakban többször is a helyi hatóságok, így elsősorban az illetékes versenyhatóság, a Competition and Markets Authority célkeresztjébe kerültek már. Az Ofcomot jelölték meg ezzel együtt a britek új, a korábbinál sokkal szigorúbb, online tartalmak elérését szabályozó rendeletének, az Online Safety Billnek a betartatásával, az új jogszabály azonban a brit kabinet átalakítása miatt végül nem lépett hatályba és kérdéses, hogy eredeti formájában valaha aláírja-e Liz Truss miniszterelnök.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.