Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 17. 12:47

Az Apple Watch gyártását is Vietnámba költöztethetik

Újabb termék gyártását költöztetheti részben Kínán kívülre az Apple. Lapértesülések szerint az amerikai cég partnerei már megkezdték az Apple Watch okosórák és MacBookok vietnámi próbagyártását.

Tovább nőhet a Kína helyett Délkelet-Ázsiában előállított Apple termékek köre, miután a cupertinói cég szerződéses bérgyártói egyes lapértesülések szerint Vietnámba vinnék az Apple Watch okosórák és a MacBookok egy részének gyártását. Az Apple a gyártás diverzifikálásával elsősorban az utóbbi pár évben tapasztalt, a lezárások és karanténidőszakok gyártási ellátási láncokra rakódó hatásaitól próbálja védeni magát, de az amerikai és kínai kapcsolatok esetleges elmérgesedése éppúgy terítéken lehet a következő időszakban, mely szintén problémákat okozhat a gyártásban.

A Nikkei értesülései szerint az Apple két gyártópartnere, a Foxconn és a Luxshare Precision Industry egyaránt megkezdte már az Apple Watch-csok és MacBookok próbagyártást az észak-vietnámi üzemeiben. Vietnám egyébként az Apple második legnagyobb gyártóbázisának számít Kína után, ráadásul rendkívül rövid idő alatt érte el ezt a státuszt.

applewatch_2

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az országban először az AirPods fülhallgatók gyártása kezdődött meg 2020-ban, azóta pedig iPadeket és HomePodokat is gyártanak az országban. A termelési kapacitás bővülése, illetve a gyártás kiterjesztése új termékekre óriási löketet ad a vietnámi gazdaságnak, többek között annak köszönhetően, hogy a gyártás betelepülése a komponensbeszállítókat is az országba vonzza. Ezt jól jelzi, hogy míg 2018-ban 14 Apple komponensgyártó működött Vietnámban, addig mostanra ezek száma 22-re nőtt.

A délkelet-ázsiai ország mellett India is egyre komolyabb gyártóbázist képvisel az Apple számára: A cég olyan partnerei, mint a Foxconn és a Wistron, már gyártanak iPhone-okat Indiában a hazai piac számára, a későbbiekben pedig a tervek szerint Indiában is készülnének majd olyan almás telefonok, amiket aztán globális értékesítésre  exportálnának.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

2

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.