Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 23. 10:55

Egyre kevésbé utalja magát a kínai gyártásra az Apple

Fokozatosan építi ki Kínán kívüli gyártóbázisait különböző termékeire az Apple - a legfrissebb információk szerint a jövő hónapban érkező új iPhone-ok jelentős része már Indiában készülhet majd, nem csak a helyi piac számára.

Pár hónappal az új sorozat megjelenését követően beindulhat az iPhone 14-es széria tömeggyártása Indiában, miközben az Apple legnagyobb gyártópartnere, a Foxconn egyre nagyobb gyártókapacitást költöztet el Kínából - értesült a Bloomberg.

A lap bennfentes forrásaira hivatkozva a Foxconn indiai gyáraiban októberben vagy novemberben készülhetnek el az első iPhone 14 modellek, melyeket az Apple eddigi stratégiájától eltérően már nem kizárólagosan az indiai belpiacra szánnak, hanem a világpiac is kap belőlük. A Csennai melletti gyárban jelenleg is zajlik a logisztika felkészítése és az új gyártósorok kiépítése annak érdekében, hogy a cég az év végi hajrára teljes kapacitással tudjon termelni.

foxconn_scooter

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az Apple a gyártás diverzifikálásával elsősorban az utóbbi pár évben tapasztalt, a lezárások és karanténidőszakok gyártási ellátási láncokra rakódó hatásaitól próbálja védeni magát, de az amerikai és kínai kapcsolatok esetleges elmérgesedése éppúgy terítéken lehet a következő időszakban, mely szintén problémákat okozhat a gyártásban.

Az indiai gyártóbázis(ok) mellett Vietnám is jelentős szerepet kap az Apple-termékek előállításában, így a Nikkei korábbi értesülései szerint az Apple két gyártópartnere, a Foxconn és a Luxshare Precision Industry egyaránt megkezdte már az Apple Watch-csok és MacBookok próbagyártást az észak-vietnámi üzemeiben. Vietnám egyébként az Apple második legnagyobb gyártóbázisának számít Kína után, ráadásul rendkívül rövid idő alatt érte el ezt a státuszt.

Az iPhone-ok indiai gyártása egyébként 2017-ben kezdődött, első körben kis darabszámmal, a honi piacra fókuszálva, az Apple másik jelentős bérgyártójának, a Wistronnak az üzemeiben. 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.