Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 23. 10:55

Egyre kevésbé utalja magát a kínai gyártásra az Apple

Fokozatosan építi ki Kínán kívüli gyártóbázisait különböző termékeire az Apple - a legfrissebb információk szerint a jövő hónapban érkező új iPhone-ok jelentős része már Indiában készülhet majd, nem csak a helyi piac számára.

Pár hónappal az új sorozat megjelenését követően beindulhat az iPhone 14-es széria tömeggyártása Indiában, miközben az Apple legnagyobb gyártópartnere, a Foxconn egyre nagyobb gyártókapacitást költöztet el Kínából - értesült a Bloomberg.

A lap bennfentes forrásaira hivatkozva a Foxconn indiai gyáraiban októberben vagy novemberben készülhetnek el az első iPhone 14 modellek, melyeket az Apple eddigi stratégiájától eltérően már nem kizárólagosan az indiai belpiacra szánnak, hanem a világpiac is kap belőlük. A Csennai melletti gyárban jelenleg is zajlik a logisztika felkészítése és az új gyártósorok kiépítése annak érdekében, hogy a cég az év végi hajrára teljes kapacitással tudjon termelni.

foxconn_scooter

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az Apple a gyártás diverzifikálásával elsősorban az utóbbi pár évben tapasztalt, a lezárások és karanténidőszakok gyártási ellátási láncokra rakódó hatásaitól próbálja védeni magát, de az amerikai és kínai kapcsolatok esetleges elmérgesedése éppúgy terítéken lehet a következő időszakban, mely szintén problémákat okozhat a gyártásban.

Az indiai gyártóbázis(ok) mellett Vietnám is jelentős szerepet kap az Apple-termékek előállításában, így a Nikkei korábbi értesülései szerint az Apple két gyártópartnere, a Foxconn és a Luxshare Precision Industry egyaránt megkezdte már az Apple Watch-csok és MacBookok próbagyártást az észak-vietnámi üzemeiben. Vietnám egyébként az Apple második legnagyobb gyártóbázisának számít Kína után, ráadásul rendkívül rövid idő alatt érte el ezt a státuszt.

Az iPhone-ok indiai gyártása egyébként 2017-ben kezdődött, első körben kis darabszámmal, a honi piacra fókuszálva, az Apple másik jelentős bérgyártójának, a Wistronnak az üzemeiben. 

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.