Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 23. 10:55

Egyre kevésbé utalja magát a kínai gyártásra az Apple

Fokozatosan építi ki Kínán kívüli gyártóbázisait különböző termékeire az Apple - a legfrissebb információk szerint a jövő hónapban érkező új iPhone-ok jelentős része már Indiában készülhet majd, nem csak a helyi piac számára.

Pár hónappal az új sorozat megjelenését követően beindulhat az iPhone 14-es széria tömeggyártása Indiában, miközben az Apple legnagyobb gyártópartnere, a Foxconn egyre nagyobb gyártókapacitást költöztet el Kínából - értesült a Bloomberg.

A lap bennfentes forrásaira hivatkozva a Foxconn indiai gyáraiban októberben vagy novemberben készülhetnek el az első iPhone 14 modellek, melyeket az Apple eddigi stratégiájától eltérően már nem kizárólagosan az indiai belpiacra szánnak, hanem a világpiac is kap belőlük. A Csennai melletti gyárban jelenleg is zajlik a logisztika felkészítése és az új gyártósorok kiépítése annak érdekében, hogy a cég az év végi hajrára teljes kapacitással tudjon termelni.

foxconn_scooter

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Az Apple a gyártás diverzifikálásával elsősorban az utóbbi pár évben tapasztalt, a lezárások és karanténidőszakok gyártási ellátási láncokra rakódó hatásaitól próbálja védeni magát, de az amerikai és kínai kapcsolatok esetleges elmérgesedése éppúgy terítéken lehet a következő időszakban, mely szintén problémákat okozhat a gyártásban.

Az indiai gyártóbázis(ok) mellett Vietnám is jelentős szerepet kap az Apple-termékek előállításában, így a Nikkei korábbi értesülései szerint az Apple két gyártópartnere, a Foxconn és a Luxshare Precision Industry egyaránt megkezdte már az Apple Watch-csok és MacBookok próbagyártást az észak-vietnámi üzemeiben. Vietnám egyébként az Apple második legnagyobb gyártóbázisának számít Kína után, ráadásul rendkívül rövid idő alatt érte el ezt a státuszt.

Az iPhone-ok indiai gyártása egyébként 2017-ben kezdődött, első körben kis darabszámmal, a honi piacra fókuszálva, az Apple másik jelentős bérgyártójának, a Wistronnak az üzemeiben. 

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.