Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 1. 14:34

Havidíjas mobilokkal küzdene a Nokia a fenntarthatóságért

Egyelőre csak az Egyesült Királyságban és Németországban indul el a Nokia Circular program, ami arra próbálja ösztönözni a felhasználókat, hogy minél több ideig használjanak egy készüléket.

A HMD Globalhoz tartozó Nokia továbbra is folytatja az alapigényeket kiszolgáló, de nem túl emlékezetes okostelefonok piacra dobását, kényelmesen ül az alsó- és középkategóriában, miközben vezeték nélküli fejhallgatókkal és táblagépekkel gazdagítja portfólióját. A cég friss kezdeményezésként az IFA alkalmából most bejelentett egy előfizetési programot, ami azokat a felhasználókat jutalmazza, akik hosszabb ideig használják ugyanazt a mobilt.

A cég három új mobil mellett jelentette be a programot, melyek közül a Nokia X30-at nevezi az eddigi legkörnyezetbarátabb okostelefonjának, mivel újrahasznosított alumínium felhasználásával készült, beleértve a készülék keretét és a hangszórók rácsait is, illetve 65 százalékban újrahasznosított műanyagot tartalmaz. A 6,54 hüvelykes kijelzővel felszerelt mobil hátlapjára 50 megapixeles kamera került optikai képstabilizációval, és bár sok benne az újrahasznosított anyag, a HMD megerősítette, hogy az akkumulátor nem lesz eltávolítható, ami viszont egy megoldandó probléma, ha elektronikus hulladék csökkentéséről van szó. A cég ezt a szépséghibát úgy kívánja orvosolni, hogy a vásárlók visszaküldhetik a megunt készüléküket újrahasznosítási célokra.

nokia-hmd

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A Circular szolgáltatás azonban érdekesebb, mint maguk a telefonok: a konstrukció lényege, hogy az előfizetési díj fedezi a mobil árát, azon felül az esetleges sérülések, lopások esetén érvényesíthető garancia felár nélkül. Az előfizetők hathavonta krediteket kapnak, amiket facsemeték ültetésére költhetnek.

Egyelőre két mobil igényelhető ilyen keretek közt (és nem az újabbak): a Nokia XR20 havonta 20 fontba kerül egyszeri 30 fontos díj megfizetése után, ami ésszerűnek tűnik a 6,67 hüvelykes, duálkamera-rendszerrel felszerelt 5G-s modellért. A másik választható készülék a Nokia T10 LTE, ami egy belépőszintű 8 hüvelykes táblagép, tízfontos havidíjjal. A cég elmondása szerint az egyelőre korlátozottan - az Egyesült Királyságban és Németországban - elérhető előfizetéses szolgáltatást a következő hónapok során a globális piacra is szeretné bevezetni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról