Szerző: Koi Tamás

2022. július 12. 13:25

Fülhallgatót rejt magában a Nokia új butatelefonja

Egy svájci bicska praktikusságát nyújtja látszólag a HMD Global által a patinás Nokia márkanév alatt megálmodott XpressMusic 5710, hiszen a készülékház egy vezeték nélküli fülhallgatót is rejt magában.

Hol lenne egy vezeték nélküli fülhallgatónak jobb helye, mint a hozzá csatlakozó mobilkészülék burkolata alatt? - gondolták a HMD Globalnál, mely kedden bejelentette új, belépőszintű készülékeit, köztük a Nokia XpressMusic 5710 típusú butatelefont, melynek különlegessége éppen abban rejlik, hogy a mellékelt vezeték nélküli füles-pár tokja egyben a mobil maga.

nokia-5710-xpressmusic-close

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A fülesek a teljesen szokványos, nyomógombos mobil hátulján található kis csúszka-ajtó elhúzása után tűnnek fel, a bennük található akkumulátor pedig a gyártó szerint egy feltöltéssel 2,4 órányi telefonbeszélgetést és nagyjából négyórányi zenehallgatást ígér. 

A készülék a zenehallgatás terén egyébként nagyjából azt a szintet nyújtja, mint a 2006-ban debütált ős-XpressMusic mobilok, vagyis mivel akkortájt sem a Spotify, sem Tidal nem léteztek, ezért jobb híján a beépített háttértárra másolt mp3-akat, netán az FM-rádiót lehet hallgatni velük.

A Nokia XpressMusic 5710 a hónap végén kerülhet forgalomba, 69 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról