Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 18. 12:11

Erős lábakon áll Európa legnagyobb gaming-piaca

Egyelőre nem tapasztalhatók az amerikaihoz hasonló aggasztó jelek a német videojáték-piacon, ahol a tavalyi év erős növekedéssel zárult.

Miközben Amerikában egyes piackutatók az eladási adatokat nézve kongatják a vészharangot a videojáték-piac jövője kapcsán, Európa legnagyobb gaming felvevőpiaca kicsattan az egészségtől, legalábbis ami a tavalyi év teljesítményét illeti.

A német játékipari szereplőket tömörítő Games Industry Association most publikált statisztikái szerint Németországban tavaly közel tízmilliárd eurót tett ki a videojáték-piac teljes éves forgalma. Ebből 5,4 milliárd euró volt a játékeladásokból és az alkalmazásokon belüli vásárlásokból származó bevétel, 3,6 milliárd dollár a hardverértékesítés és négymilliárd dollár az előfizetésekből származó összeg - előbbi kettő rendre 19 és 18 százalékos éves növekedésnek felel meg.

playstation-gutscheine-kaufen-1280x720

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A szövetség jelentése hozzáteszi, hogy a globális trendeknek megfelelően Németországban is erősödik a mobilszegmens az iparágon belül, így a teljes bevétel 55%-át már a mobilos játékok termelték, ami 22%-os éves növekedésnek számít. A mobiljátékokból egyébként összességében mintegy 2,7 milliárd euró folyt be, aminek túlnyomó részét, 2,6 milliárd eurót az alkalmazásokon keresztüli vásárlási tranzakciók során fizettek ki a német felhasználók.

A német videojáték-ipar ezzel párhuzamosan a piaci szereplők számát tekintve is egészségesen fejlődött 2021-ben. Így tavaly 786, videojátékokra szakosodott, vagy részben szakosodott cég működött Németországban, 5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ezen cégek mintegy 7 százaléka egészen kicsi, 10 vagy annál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás, vagyis a német piacon kifejezetten nagy számban vannak jelen az indie-fejlesztők is.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.