Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 16. 13:19

Kipróbálhatók a Microsoft Dev Boxok

Új felhőszolgáltatással segítené az alkalmazásfejlesztők munkáját a Microsoft - a Microsoft Dev Box nevű fejlesztőkörnyezetet mostantól próbálhatják ki az érdeklődők.

A fejlesztők számára a megfelelő alkalmazás-tesztkörnyezet létrehozása és menedzselése nem minden esetben kézenfekvő feladat - ezt a munkát kívánja most megkönnyíteni a Microsoft azzal, hogy elindította saját, felhőalapú kvázi teszkörnyezetének, a Microsoft Dev Boxnak a próbaüzemét.

A Dev Box valójában a Windows 365 szintén felhőalapú virtuálisgép-koncepciójából született, kifejezetten fejlesztők számára összeállított alkalmazás- és szolgáltatásintegrációval, nagy teljesítménytartalékokkal.

devbox
dev box topológia (forrás: Microsoft)

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az idén májusban bejelentett új szolgáltatást éppúgy a Windows 365 menedzsment-felületen lehet konfigurálni, mint a hagyományos virtuális munkaállomásokat, illetve elérésük is webböngészőn keresztül történik.

A Microsoft Dev Boxok a szoftvercég ígéretei szerint támogatnak minden integrált fejlesztői környezetet (IDE) és szoftverfejlesztői csomagot (SDK), illetve bármilyen olyan fejlesztői eszközt, mely windowson futtatható. 

A hétfőtől az Azure Portalon keresztül betekintést kaphatnak a Dev Boxok működésébe. A virtuális gépek kipróbálható verziója 8 virtuális processzormagot és 128 GB rendszermemóriát tartalmaz, melyet havonta 15 órás limit eléréséig ingyen használhatnak, utána pedig a használattól függően, óránkénti felhasználási díjat számláz a Microsoft. 

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.