Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 16. 13:19

Kipróbálhatók a Microsoft Dev Boxok

Új felhőszolgáltatással segítené az alkalmazásfejlesztők munkáját a Microsoft - a Microsoft Dev Box nevű fejlesztőkörnyezetet mostantól próbálhatják ki az érdeklődők.

A fejlesztők számára a megfelelő alkalmazás-tesztkörnyezet létrehozása és menedzselése nem minden esetben kézenfekvő feladat - ezt a munkát kívánja most megkönnyíteni a Microsoft azzal, hogy elindította saját, felhőalapú kvázi teszkörnyezetének, a Microsoft Dev Boxnak a próbaüzemét.

A Dev Box valójában a Windows 365 szintén felhőalapú virtuálisgép-koncepciójából született, kifejezetten fejlesztők számára összeállított alkalmazás- és szolgáltatásintegrációval, nagy teljesítménytartalékokkal.

devbox
dev box topológia (forrás: Microsoft)

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az idén májusban bejelentett új szolgáltatást éppúgy a Windows 365 menedzsment-felületen lehet konfigurálni, mint a hagyományos virtuális munkaállomásokat, illetve elérésük is webböngészőn keresztül történik.

A Microsoft Dev Boxok a szoftvercég ígéretei szerint támogatnak minden integrált fejlesztői környezetet (IDE) és szoftverfejlesztői csomagot (SDK), illetve bármilyen olyan fejlesztői eszközt, mely windowson futtatható. 

A hétfőtől az Azure Portalon keresztül betekintést kaphatnak a Dev Boxok működésébe. A virtuális gépek kipróbálható verziója 8 virtuális processzormagot és 128 GB rendszermemóriát tartalmaz, melyet havonta 15 órás limit eléréséig ingyen használhatnak, utána pedig a használattól függően, óránkénti felhasználási díjat számláz a Microsoft. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról