:

Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 1. 13:12

Most már tényleg vége a lazulásnak a Google-nél

A dolgozók ötletei alapján szeretne hatékonyabb cégműködést a Google menedzsmentje, mely múlt héten rövid időn belül másodszor volt kénytelen a vártnál gyengébb pénzügyi eredményeket ismertetni.

Egy multinacionális nagyvállalat történelmében többnyire kevéssé számít jó jelnek, amikor a menedzsment az alkalmazottakhoz fordul, hogy próbáljanak ők maguk ötleteket adni ahhoz, hogyan lehetne a cég versenyképesebb, hatékonyabb - a mostani, meglehetősen borús gazdasági környezetben éppen ez történik a Google-nél, a világ egyik legnagyobb IT-multicégénél, melynek vezetése egy hónapon belül másodszor fordult meglehetősen vészjósló üzenetekkel az alkalmazottakhoz.

A cég menedzsmentje a szokásos heti dolgozói fórumon immár nyíltan kijelentette, hogy jogosak azok a bírálatok, melyek szerint a Google produktivitása - különösen méretéhez képest - nincs az elvárható szinten. Sundar Pichai, az Alphabet-csoport, egyben a Google vezérigazgatója ezért "Simplicity Sprint" néven egy olyan új, crowdsourcing kezdeményezést jelentett be, melynél a dolgozók maguk tehetnek javaslatokat a hatékonyabb működés elősegítésére.

sprint

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A CNBC szerint mindez egy előkészített kérdőív alapján történhet meg augusztus 15-ig, a lap által megismert kérdések egy részének megfogalmazása pedig állítólag kifejezetten hozzásegítheti a cégvezetést ahhoz, hogy költségtakarékossági intézkedéseket léptessenek életbe.

A cégvezetés ezzel együtt a szerdai fórumon igyekezett minden munkavállalót megnyugtatni, hogy a cég egyelőre nem tervez leépítéseket, sőt, bizonyos pozíciókban továbbra is zajlik a toborzás, ezzel együtt a kiszámíthatatlan gazdasági környezet miatt nem is zárt ki hasonló, későbbi lépést a vállalat HR-igazgatója, Fiona Cicconi.

Az alkalmazottak véleményének kikérése ezzel együtt egyfajta gesztus is lehet, melynek egyik ki nem mondott célja, hogy a Google vezetése és a dolgozók évek során rendkívül megromlott viszonyán javítson.

A cég dolgozók körében évenkénti rendszerességgel elvégzett elégedettségi felmérése alapján az utóbbi időszakban kifejezetten rosszul teljesít bizonyos területeken (bér és béren kívüli juttatások, előlépési lehetőségek, illetve projekt megvalósítás) az iparági átlaghoz képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.