Szerző: Koi Tamás

2022. július 15. 09:52

Jöhetnek a párhuzamos profilok a Facebookra

Számos más online - elsősorban tartalomfogyasztási - platformhoz hasonlóan lehetőséget adna rá a Facebook, hogy egy regisztrált felhasználó több profilt is használhasson párhuzamosan. Az új rendszer hozzásegítheti a világ legnagyobb közösségi szolgáltatását ahhoz, hogy az aktivitást valamelyest serkentse a platformon, ezzel párhuzamosan gátat vegyen a felhasználók elvándorlásának.

Kis túlzással korszakalkotó lépésre készül a világ legnagyobb közösségi szolgáltatása, a Meta csoporthoz tartozó Facebook. Az utóbbi években több oldalról is egyre nagyobb nyomás alatt álló szolgáltatás új módszerrel próbálná rábírni a regisztrált felhasználókat, hogy ne hagyják el a platformot, illetve passzív felhasználóból aktívvá váljanak. Jöhet az egy regisztrációhoz tartozó több felhasználói profil.

Az új rendszert - mely nem teljesen ismeretlen más, elsősorban tartalomszolgáltató platformok esetében - jelenleg egy szűkebb felhasználói csoporttal teszteli a Facebook, ők a regisztrációjuk alá további négy alternatív profilt vehetnek fel. A cég szerint ezeket a profilokat különböző célokra, különböző interakciókhoz lehetne használni, így külön profilt használhatna a felhasználó például a barátokkal, a kollégákkal vagy a családtagokkal való kapcsolattartásra.

facebook_users

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A szolgáltatás szóvivője szerint mindez nem jelenti azt, hogy a közösségi szolgáltatás irányelvei lazulnának, így bármelyik profillal is szegi meg a tag a felhasználási feltételeket, annak következményei kihatnak az összes többi profilra, illetve a kapcsolt felhasználói fiókra.

A párhuzamos profilok használatával ugyanakkor egy korábbi tabut mindenképpen ledönt a Facebook, így a profilneveknek a tervek szerint nem kell valódi neveknek lenniük (a Facebook hatályos felhasználási feltételei előírják, hogy minden regisztrált felhasználó a saját, polgári nevén köteles regisztrálni), ugyanakkor bizonyos formai és egyéb követelményeknek meg kell felelniük (a nevek nem tartalmazhatnak bizonyos karaktereket, illetve másokra nézve sértő részleteket). 

A tesztelés alatt álló új rendszer jól jelzi, hogy a Meta számára az utóbbi időszakban kiemelt prioritássá vált az ügyfél-elvándorlás megfékezése, illetve a fiatalabb korosztály bevonzása, megtartása. A Meta a tavalyi utolsó negyedévben a Facebook közösségi szolgáltatás fennállása óta először jelentett csökkenő aktív felhasználószámot, melyet a piac rendkívül rosszul tolerált. A befektetőket egyelőre a metaverzummal kapcsolatos homályos tervek és techdemók sem győzték meg különösebben - a cég részvényeinek árfolyama az elmúlt hat hónapban több mint 50%-ot zuhant.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.