:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 28. 14:39

Metaverzummal reklámozza új mobilját a HTC

Ugyan az elmúlt években nem igazán dobott piacra versenyképes csúcsmodellt a HTC, de attól még nem dobta be teljesen a törölközőt. A tajvani mobilmárka márciusban hintette el, hogy egy új okostelefonnal vetné bele magát a jól hangzó metaverzum-bizniszbe, amit június 28-án be is jelentett HTC Desire 22 Pro néven, és erejét tekintve inkább a középkategóriát képviseli.

Az egykor szépnevű, mára elfeledetté vált HTC négy éve mutatott be utoljára csúcskészüléket, az U12+ alapjaira épült, blokklánc-fókuszú Exodus 1 és Exodus 2 modelleket. A márka hosszas csend után év elején beszélt arról, hogy a Viverse névre keresztelt, nyílt-forráskódú metaverzum-platformot támogató mobillal adna választ a Facebook terveire, lévén a készülék kifejezetten a virtuális valóságban történő kapcsolattartást, közös időtöltést és üzleti meetingek lebonyolítását helyezné előtérbe.

A HTC Desire 22 Pro modellt a HTC Desire 21 Pro utódjának szánja a márka, augusztus elsejétől lesz megvásárolható Európában 459 euróért (kb. nettó 183 ezer forint). Hogy mitől lesz vele jó „metaverzumozni”, azzal kapcsolatban a cég kiemelte, hogy a mobil tökéletes társa a nemrég bejelentett Vive Flow VR headsetnek és hozzáférést biztosít a HTC Viverse nevű platformjához, ahonnan a felhasználó tartalmakat szerezhet be a VR-kiegészítőjéhez.

htc_desire_metaverzum

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A headset egyébként bármilyen androidos telefonnal működik, így azért még egyelőre kérdéses, hogy miért éri meg pont a HTC mobilját megvenni hozzá. Egy másik trendet is belekevert a dologba a metaverzum mellé, méghozzá az NFT-ket: a HTC tajvani oldala azt hirdeti, hogy a mobilhoz tartozik egy digitális tárca is (Viverse Wallet) a digitális assetek, így kriptovaluták és NFT-k kezeléséhez.

A Desire 22 Pro specifikációit tekintve inkább a középkategória erejét képviseli. Egy 6,6 hüvelykes, 1080p-s, 120Hz-es képfrissítést produkáló kijelzőt kapott, melynek a bal felső sarkában található kameralyukban nyugszik a 32 megapixeles szelfikamera. A hátlapra három kamera került, egy 64 megapixeles (f/1.8) elsődleges, egy 13 megapixeles (f/2.0) ultraszéles, illetve egy 5 megapixeles mélységérzékelő szenzor. A belsejében Snapdragon 695 processzor dolgozik 8 GB RAM társaságában, emellé adott a 128 GB, mikroSD-vel bővíthető tárhely. Egy 4520 milliamperórás telep látja el energiával, ami támogatja a 15W-os vezeték nélküli és a vezeték nélküli fordított töltést is, vezetéken keresztül 18W-tal tölthető. Az IP67 védelmet kínáló modell fekete és arany színben lesz elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.