Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 11. 13:22

Az arcmimikát is átülteti VR-be a HTC új érzékelője

A Vive Pro headsetekkel használható szenzor a felhasználó szájának mozgását figyeli.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ajakmozgás-érzékelő szenzort ad ki Vive headseteihez a HTC:  a headsetekről a viselő szája elé lógó modulon két kamera, illetve LED-ek találhatók, amelyekkel a felhasználó ajak- és állkapocsmozgása is követhető - és a virtuális avatarok arcán reprodukálható. A megoldást a HTC Vive Pro Eye headseteiben már elérhető szemmozgás-követéssel párosítva szinte a teljes arcmimika valós időben átültethető a virtuális térbe. Az új szenzor nettó 130 dollárért lesz kapható - sajnos azonban jelen állás szerint csak a professzionális Vive Pro termékvonallal használható, így más gyártók szemüvegeinél, illetve a HTC egyéb modelljeinél sem vethető be.

liptrack

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról