Szerző: Koi Tamás

2022. június 13. 09:05

A hónap végén jön a Telegram-előfizetés

Még ebben a hónapban bevezeti az előfizetéses modellt a világ egyik legismertebb azonnali üzenetküldő- és közösségi platformja, a Telegram. Az előfizetők szokás szerint prémium funkciókat kapnak, illetve reklámmentességet kapnak majd.

Júniusban a Telegram is bevezeti a havi előfizetéses modellt, de ez nem jelenti azt, hogy a meglévő felhasználók által kedvelt és széles körben használt funkciókért cserébe a jövőben pénzt kérne a platform üzemeltetője - jelentette be pénteken saját Telegram-csatornáján Pavel Durov, a szolgáltatás alapítója. A "Premium" csomag helyette új, exkluzív funkciókat, illetve általában véve több erőforrást biztosít majd a fizetős felhasználók számára.

Bár a fentiek kapcsán egyelőre nem közöltek konkrétumokat, Durov a blogposztban utalt rá, hogy a Premium előfizetők részére lehetővé válik majd a nagyobb méretű fájlok feltöltése és megosztása (esetleg gyorsabb feltöltése), emellett elérhetők lesznek kizárólag a fizetős ügyfeleknek szánt üzenet-reakciók és matricacsomagok is. 

telegram_app

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Durov szerint a fizetős csomag bevezetése szükségszerű lépés volt a platform életében annak érdekében, hogy a dinamikusan növekvő aktív felhasználói bázis (melynek száma mára meghaladja az 500 millió főt) kiszolgálása kapcsán felmerülő költségek egy részét fedezni tudja a szolgáltató.

A Telegram jelenleg jórészt reklámbevételekből él, az alapító szerint ugyanakkor egyelőre nem kell attól tartani, hogy a reklámok a privát chatekbe is bekerülnek majd - a Premium előfizetők viszont minden jel szerint teljes reklámmentességet fognak majd kapni.

Hogy pontosan mennyi pénzért cserébe, azt egyelőre nem közölte a Telegram, a kliens bétaverziójából kinyert adatok alapján azonban arra lehet számítani, hogy a prémium szolgáltatás havi előfizetési díja 4,99 dollár lesz majd

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról