Szerző: Koi Tamás

2022. június 13. 09:05

A hónap végén jön a Telegram-előfizetés

Még ebben a hónapban bevezeti az előfizetéses modellt a világ egyik legismertebb azonnali üzenetküldő- és közösségi platformja, a Telegram. Az előfizetők szokás szerint prémium funkciókat kapnak, illetve reklámmentességet kapnak majd.

Júniusban a Telegram is bevezeti a havi előfizetéses modellt, de ez nem jelenti azt, hogy a meglévő felhasználók által kedvelt és széles körben használt funkciókért cserébe a jövőben pénzt kérne a platform üzemeltetője - jelentette be pénteken saját Telegram-csatornáján Pavel Durov, a szolgáltatás alapítója. A "Premium" csomag helyette új, exkluzív funkciókat, illetve általában véve több erőforrást biztosít majd a fizetős felhasználók számára.

Bár a fentiek kapcsán egyelőre nem közöltek konkrétumokat, Durov a blogposztban utalt rá, hogy a Premium előfizetők részére lehetővé válik majd a nagyobb méretű fájlok feltöltése és megosztása (esetleg gyorsabb feltöltése), emellett elérhetők lesznek kizárólag a fizetős ügyfeleknek szánt üzenet-reakciók és matricacsomagok is. 

telegram_app

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Durov szerint a fizetős csomag bevezetése szükségszerű lépés volt a platform életében annak érdekében, hogy a dinamikusan növekvő aktív felhasználói bázis (melynek száma mára meghaladja az 500 millió főt) kiszolgálása kapcsán felmerülő költségek egy részét fedezni tudja a szolgáltató.

A Telegram jelenleg jórészt reklámbevételekből él, az alapító szerint ugyanakkor egyelőre nem kell attól tartani, hogy a reklámok a privát chatekbe is bekerülnek majd - a Premium előfizetők viszont minden jel szerint teljes reklámmentességet fognak majd kapni.

Hogy pontosan mennyi pénzért cserébe, azt egyelőre nem közölte a Telegram, a kliens bétaverziójából kinyert adatok alapján azonban arra lehet számítani, hogy a prémium szolgáltatás havi előfizetési díja 4,99 dollár lesz majd

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról