:

Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 17. 09:33

Megérkezett a videohívás a Telegramba

Napjaink egyik legmeghatározóbb trendjeként elképesztő népszerűségnek örvendenek a különböző videochat, vagy videokonfernecia-platformok. Most a Telegram is bejelentkezett, hogy kivegye részét az egyre növekvő üzletből.

A koronavírus világjárvány okozta megváltozott munkakörnyezet révén a különféle, videohívásra, videochatre alkalmas kommunikációs platformok elképesztő népszerűségre tettek szert az év eddigi részében. A családtagokkal, kollégákkal történő kapcsolattartásra használt népszerűbb alkalmazások közé tartozik többek közt a Zoom, a Teams, a Google Meet, a Signal vagy éppen a WhatsApp - ezek körét gazdagítja mostantól a több mint 400 ezer felhasználóval rendelkező, most hétévessé vált Telegram.

A platform androidos és iOS-es kliensének. valamint a PC-s alkalmazás új verziójával megjelent videohívás funkcióval a Telegram jobb későn, mint soha alapon csatlakozott a fenti szolgáltatásokhoz, szolgáltatókhoz, igaz, az új funkció egyelőre csak alfa tesztüzemmódban érhető el, és hiányzik a csoportos videochat funkció is - ezt a fejlesztők egy későbbi frissítéssel ígérik. A cég kiemeli, hogy a videohívások - akárcsak az összes többi kommunikációs csatorna a rendszeren belül - végponti titkosítással épülnek fel.

telegram_video_call

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Telegram applikációban indítható videohívások során a rendszer lehetőséget ad arra, hogy hanghívás közben bármikor ki- és bekapcsolja a videoközvetítést a felhasználó. Az applikáció kép a képben videochatet is támogat, ez azt jelenti, hogy videohívás közben láthatók és scrollozhatók a szöveges üzenetek. A videohívások a kontaktok adatlapjáról és az üzenetablakokból egyaránt kezdeményezhetők.

A szolgáltatás legutóbb idén áprilisban tett közzé adatot az aktív felhasználói bázis méretéről, akkor a Telegramnak globálisan mintegy 400 millió olyan felhasználója volt, akik rendszeresen használják a platformot. A koronavírus világjárvány ugyanakkor elsősorban azoknak a megoldásoknak kedvezett, melyek videokommunikációt is kínálnak a felhasználóknak, a cég ezért még tavasszal megígérte, hogy az év hátralévő részében megjelenik ez a funkció az applikációkban - a csoportos videochattel együtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.