Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 25. 12:57

Egyre jobban tart az Apple az iPhone 14 csúszásától

A cupertinóiak általában szeptemberben mutatják be az iPhone legújabb generációját, idén azonban a tavaszi kínai leállások miatt akár meg is csúszhat az iPhone 14-készülékek tömeggyártásának megkezdése.

Az Apple felszólította partnereit, hogy gyorsítsák fel az iPhone-fejlesztés ütemét, miután a koronavírusra reagáló kínai lezárások éreztetni kezdik hatásukat, méghozzá a folyamatok lassulásának formájában – jelentette a Nikkei belsős források alapján. Kína „zéró-COVID” politikája miatt az iPhone-összeszerelő Pegatronnak év elején fel kellett függesztenie működését a sanghaji és kunshani üzemekben is. Sanghaj pénzügyi központja továbbra is bénultan áll az egész városra kiterjedő lezárás miatt hetek óta, míg Peking tovább szigorította a karantént, ez pedig tartós hatással van az ellátási láncokra.

A cupertinói cég múlt hónapban közölte, hogy borúsak az előrejelzésel a termelést nehezítő zárlatok miatt, a helyzetet pedig tovább rontja az ukrajnai háború. Az Apple a legrosszabb esetben arra számít, hogy nem sikerül teljesíteni az új iPhone-okra vonatkozó ütemterveket, így egy vagy több modell csúszni fog.

apple_iphone_csuszas

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Nikkei jelentése szerint legalább egy iPhone 14 modell fejlesztése van jelenleg háromhetes csúszásban, ami a kezdeti gyártási volumenre is hatással lehet. Az eddigi szivárgások szerint a cég várhatóan négy új, nagyobb méretű almás mobilt dob piacra idén az iPhone 13 mini nem túl fényes eladási számai után: a 6,1 hüvelykes iPhone 14-et, a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Max-ot, a 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro-t, valamint a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Pro Max-ot.

Hogy melyik modellt érintheti közvetlenül a csúszás, nem tudni, az Apple-nek akár sikerülhet is behoznia a lemaradást. Jelenleg mindegyik iPhone 14 a műszaki hitelesítési tesztelés fázisában van, amiből június végén kerülnek át ellenőrzésre az eszközök. A mobilok a fejlesztési fázis után az elsődleges összeszerelőkhöz kerülnek (Foxconn, Pegatron) a termékbevezetés megkezdéséhez, amelynek során felvázolják a gyártási folyamatokat. Ez után még számos ellenőrzés és hitelesítés előzi meg az általában augusztus végén kezdődő tömeggyártást. Ha a fejlesztési folyamatot sikerül felgyorsítani, akkor tartható lehet a kora szeptemberi tömeggyártási határidő is - írja a Nikkei.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.